Zanimljivosti

CNN: Ukrajina je u Pakistanu?

Američki novinski gigant, CNN, je preoblikovao svijet u svom novom izvještaju na dosta neobičan način. Naime, istočni dijelovi Ukrajine su prikazani kilometrima dalje nego što zaista jesu - u Pakistanu.

izvor: B92.com

CNN je u nedjelju, izveštavajući o referendumu u istočnom djelu Ukrajine, Donjeckoj oblasti koristio mape da i geografski locira ovaj dio zemlje. 

Greškom, strelica sa ukrajinskom zastavom je otišla mnogo dalje, do Južne Azije, čak do Pakistana. Naravno da su grešku ubrzo uočili bistri gledaoci CNN-a, a jedan je uslikao telefonom i podijelio sa ostalima na tviteru. 

Post je krenuo viralno da se širi a stotine korisnika je krenulo da retvituje ovu fotografiju. Iako je CNN ubrzo ispravio grešku, to ih nije spaslo od salve komentara.


Ovo nije prvi put da CNN ne zna geografiju. Naime, prošle godine ovaj kanal je smjestio Hong Kong u Južnu Ameriku. Prije toga, razljutili su svoje gledaoce smještanjem Londona u Norfolk.


Zanimljivo je da je ova greška potkrijepila nedavnu anketu koja je otkrila da svega 16% Amerikanaca zna da pronađe Ukrajinu na mapi. Dok su je jedni smještali blizu Argentine i Australije, drugi su je tražili kod Finske.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog