Zanimljivosti

Evo zbog čega se Nikola Tesla nikada nije oženio

Nikola Tesla, naučnik iz Smiljana, objasnio je avgustu 1924. godine u ekskluzivnoj izjavi “Galveston dejli njuzu” zašto se nije nikada ženio

Kako se navodi, Tesla je najprije istakao da je žena superiornija u odnosu na muškarca, ali da je to bilo nekad.

Danas je, navodi naučnik, takva žena nestala, a na njeno mjesto “došla je žena koja misli da je njen glavni uspjeh u životu u tome da se što više izjednači sa muškarcem, odijevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste”.

- Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svijet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene nadmeću sa muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspevaju da zauzmu njihovo mesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u zasjenak predstavlja znak propadanja civilizacije – rekao je Tesla, prenosi “Blic”.

On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirisana i nadahnuta ljubavlju ženi, ali da su žene umjesto pobjednica postale žrtve.

- U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da postigne sve što želi. Žene suviše često zaboravljaju da ne mogu sve biti primadone i filmske zvijezde – kaže Tesla.

Naučnik iz Smiljana istakao je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju. “U toj matrijarhalnoj imperiji biće zavedena ženska pravila”, naveo je Tesla.

izvor: Novosti

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog