Mundijal 2014

Heroj se zove Giljermo Očoa!

Kada utakmica završi 0:0 reklo bi se šta su imali i da igraju?!

piše: Srđan Šekara

Ali kakav meč su odigrali Brazil I Meksiko! Prštalo je na sve strane, Brazil je, kao što je i očekivano otvorenog garda ušao u utakmicu sa ciljem da što prije načne mrežu "sombrerosa".

Međutim, sve pokušaje, i to kakve "skidao" je Giljermo Očoa, golman koji je sa Ažaksiom ispao iz francuske LIGE 1., i trenutno je slobodan golman -što ga čini jako interesantnim evropskim velikanima.

Prvo je je Nejmara imao situaciju "jedan na jedan", zatim Paulinjo iz neposredne blizine sa pet metara ne uspijeva da savlada Očou. Brazil je nastavio nepokolebljivo da atakuje, ali je u dobrom dijelu meča Meksiko prihvatio frontalnu borbu, pa je je konstantno prijetio i imao polušanse -uvijek je nedostajao pas završni za 100%-tnu šansu. Zatim Dani Alveš gromovito izvodi slobodan udarac, a Očoa bravurozno odbija loptu.

Sve u svemu za utakmicu bez golova, ovo je bio meč jakog intenziteta, otvorene borbe, brojnih prilika za go, vidjeli smo nevjerovatnog Očou i Nejmara na kojeg čini se Brazil natovario najviše odgovornosti u igri prema naprijed.

Inače ovo je prvi put, da Brazil ima jaču odbranu nego li napad-ne na ovome turniru, neko ikada!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog