Vijesti

Pet privremenih kancelarija za pomoć poplavljenim krajevima

Misija OEBS-a u BiH otvorila je pet privremenih kancelarija sa ciljem pružanja podrške u suočavanju sa posljedicama razornih poplava i klizišta koja su u maju pogodila BiH, saopšteno je iz OEBS-a.

Kancelarije rade u Bijeljini, Maglaju, Orašju, Šamcu i Prijedoru i predstavljaju dodatak postojećoj strukturi od 11 terenskih kancelarija Misije OEBS-a koje pokrivaju cijelu teritoriju BiH. 

"S ovim dodatnim kancelarijama cilj Misije OEBS-a je da pruži podršku ključnim domaćim partnerima u vrijeme značajnih potreba i ograničenih resursa", rekao je šef Misije OEBS-a u BiH Flečer Barton. 

Prema njegovim riječima, ciljano usmjerena pomoć biće uperena ka poboljšanju operativnih sposobnosti javnih institucija, naročito u smislu ponovnog uspostavljanja i očuvanja ključnih usluga koje pružaju građanima. 

Misija OEBS-a očekuje da će privremene kancelarije biti korisne i za druge aktere iz međunarodne zajednice i humanitarne organizacije posredstvom pružanja podrške njihovim naporima da reaguju na prirodnu katastrofu.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog