Tehnologija

Narukvica koja ljude čini boljima!

NJUJORK - Svi koji žele da postanu bolji ljudi mogu kupiti narukvicu američke kompanije "Pavlok", koja upozorava korisnika da ne koristi - loše navike?!

Narukvica radi na principu u nju ugrađenog "Blyetooth" radija koji se povezuje sa aplikacijom za pametne telefone, koja, na primjer, zna da li je korisnik stigao na vrijeme na posao. 

Narukvicu je izradila kompanija iz Bostona nazvana po ruskom psihologu Ivanu Pavlovu, pioniru biheviorizma, koji je na istraživanjima sa psima utvrdio proces formiranja kondicioniranog ponašanja - tzv. Pavlovljev releks. 

Korisnik jednostavno treba da odabere lošu naviku koje se želi riješiti, kao i vrstu "kazne" koju od svoje narukvice očekuje. 

"Kazna" može biti od obične lagane vibracije ili zvučnog upozorenja do novčane kazne ili blagog strujnog udara jačine do 300 volta. 

Narukvica može spriječiti korisnika da koristi mobilni telefon. 

Ukoliko korisnik ustane dovoljno rano, kako je i planirao, i ne zaboravi vježbe ili završi esej koji je planirao, čeka ga financijska nagrada , a narukvica može o njegovom uspjehu poslati obavijest prijateljima. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog