Dom i vrt

Prodata najskuplja kuća na Beverli Hilsu

Tvorac „Majnkrafta“, Markus Person, izdvojio je 70 miliona dolara za 2.100 kvadrata prostranu vilu na Beverli Hilsu. Jedan od zainteresovanih za kuću bio je i poznati reper i muzički producent Džej-Zi.

Markus Person, poznatiji kao Noč, prodao je „Modžang“ (i prava na video-igru Majnkraft) „Majkrosoftu“ za 2,5 milijardi dolara. Sada je odlučio da živi u skladu sa tim, pa je kupio najskuplju vilu na Beverli Hilsu.

Za 70 miliona dolara Person će dobiti votka i tekila barove, sobu sa slatkišima, bioskopsku salu sa 18 mjesta, luksuznu kuhinju, 5,5 metara dugačak sto za ručavanje od oniksa za koji mogu da stanu 24 osobe.

Beverli Hils, foto 3.jpg

Tri HD ekrana sa 2,3 metra dugačkom dijagonalom koji omogućavaju panoramski pogled na Los Anđeles sa krova kuće na donjem nivou. Prelijep infiniti polukružni bazen, repliku motocikla Džejmsa Dina i hromirani mitraljez.

Beverli Hils, foto 2.jpg

Osim svega navedenog, kuća ima osam spavaćih soba i 15 kupatila opremljenih sa „toto neorest“ toaletima, koji koštaju 5.600 dolara svaki.

Treba napomenuti da je kuću na ovom imanju 2012. godine kupio Brus Makovski za 12,65 miliona dolara, i da je tada imala „samo“ 650 kvadrata.

Otada je započeo radove na preuređivanju i proširenju, koji su trajali godinu i po dana i rezultirali jučerašnjom prodajom imanja i vile za nevjerovatnu sumu.

beverli Hils, foto 6.jpg

Jedan od zainteresovanih potencijalnih kupaca bio je i poznati reper i producent Džej-Zi, ali ih je 35-godišnji Šveđanin preduhitrio. Prodaja je zaključena nakon što je kuća bila tek šest dana na tržištu nekretnina.

izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog