Tehnologija

Rezervacija putovanja uskoro i putem "Skype"-a

Jedan od najpoznatijih komunikacionih servisa današnjice uskoro bi trebalo da dobije niz poboljšanja i funkcija koje bi korisnicima omogućile rezervaciju putovanja direktno iz "Skype"-a, planiranje rasporeda obaveza, ali i korišćenje novog glasovnog asistenta iz "Microsoft"-a pod nazivom "Cortana".

Kako piše "The Verge", tehnološka kompanija iz SAD-a je pomenute novine najavila tokom svoje konferencije za developere, tokom koje je Lilian Rincon, inače programski menadžer pri "Microsoftu" izjavila da bi u okviru komunikacionog procesa na pomenutom servisu, "Cortana" trebalo da radi posredstvom "third-party bota".

S druge strane, "Skype" bi trebalo da pomoću algoritma dobije informaciju, odnosno sazna tačno sa kojim servisom ili kompanijom korisnik želi da stupi u kontakt i to upravo pomoću pomenutog bota koji će biti integrisan u okviru četa, a koji bi trebalo da prestane da radi u trenutku kada korisnik završi konverzaciju.

Sličnu stvar radi i "Facebook" sa svojom samostalnom platformom "Messenger", koji takođe dopušta pristup botovima koji kasnije pomažu korisnicima u okviru konverzacija. Naime, čak i "Facebook" ima svog personalnog asistenta, pod nazivom "M", koji je ipak više zadužen za third-party interakciju.

Izvor: ekapija
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog