Vijesti

Za šta savjetnik Livne prima budžet?

Pred odloženo glasanje u Narodnoj Skupštini, posljednji je momenat da se upozori na još jednu problematičnu rasprodaju prirodnih Bogatstava Srpske – kupovinu akcija u RŽR "Ljubija" A.D. Prijedor.

Da li je ovakva predaja 64.99% akcija osnovnog kapitala nepoznatoj off-shore kompaniji sa Komonvelta Dominike, poreskog raja na Karibima, definitivno priznanje režima o stvarnom stanju budžeta?

Kancelarija firme Israeli Investment Group – Balkan u Banjaluci nalazi se u Jevrejskom kulturnom centru "Arije Livne", u suvlasništvu: Israeli Investment Group – Overseas ins; "Top Green" D.O.O. Laktaši i Preduzeća "Lavi" D.O.O. Banjaluka. "Top Green" je registrovana za uzgoj povrća, dinja i lubenica, u vlasništvu Arijele Esther Livne i Boška Šušnjara.

Arijela Esther je, naravno, kćerka Arije Livnea, šefa predstavništva Republike Srpske u Izraelu i savjetnika Milorada Dodika. Neshvatljivo je da 95-godišnji Livne uporedo sa budžetom od 17.000 evra mjesečno na ime predstavništva Republike Srpske u Izraelu, kao i mora privilegija koje uživa u Banjaluci još ovako otvoreno protežira svoju kćer, odnosno da se za isti "posao" pokuša paralelno unovčiti! Drugim riječima, ukoliko je Livneu posao dovoditi investitore, za šta prima za ovdašnje prilike neviđenu platu, kako može sebi dozvoliti dodatnu korist, na isto ime? Kfalifikacija ove pojave je ništa drugo no zloupotreba službenog položaja zarad pribavljanja materijalne koristi!

Da bi se izbjegao svaki nesporazum direktor firme Israeli Investment Group – Balkan, Evgenije Zotov, je već lično potvrdio za medije da ga je u posao uveo Arije Livne! Interesantno je i da se Zotov dao slikati ispred izraelskih zastava, pri čemu pomenuta firma nema ništa sa Izrealom osim državljanstva Arijele Esther Livne.

Biće zanimljivo vidjeti za koliko će se vremena Livne ponovo pojavljivati u režimski kontrolisanim medijima, licjemerno popujući o humanizmu, socijalizmu i idealima iz svoje mladosti!? Možda repriza kod Gatala u "Ljudovanju"? Na kraju, pokušali smo dobiti reakciju od predstavništva Republike Srpske u Izraelu, ali nismo mogli naći broj telefona, odnosno adresu istog.

Autor: Nikola Jovanović
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog