Frontal Blog Challenge

AMAMA bh brend prirodne kozmetike za njegu kože lica i tijela

AMAMA brend je linija prirodne kozmetike mladog tima ljudi iz Zenice.

Prateći evropske i svjetske trendove mladi tim je odlučio ući u tada relativno novu oblast na domaćem tržištu i započeti razvoj vlastitog brenda prirodne kozmetike pod nazivom AMAMA. Brend je pokrenut 2015. godine, a više o ideji pokretanja i razvoja brenda upitali smo Rialdu Jašarević.


"Ideja je postojala dugo vremena, međutim, čekali smo pravi trenutak za razvoj i plasiranje proizvoda na tržište. Smatramo da se u prirodi nalazi bezbroj načina da očuvamo svoju ljepotu i ostanemo zdravi tijelom i duhom crpeći energiju same prirode. Upravo ta „priroda“ se nalazi u svim našim proizvodima."

Osnovni sastojci proizvoda su uglavnom domaće sirovine kao što su smilje, lavanda, nana i slično. Neki od AMAMA proizvoda sadrže cimet ili narandžu, pa su primorani ove sastojke uvoziti. Asortiman proizvoda je jako širok, a najpopularniji je serum za regenreaciju kože.

Najtraženiji naš proizvod je serum za regeneraciju kože, čiji su osnovni i jedini sastojci hladno prešana ulja, a kojeg su potrošači prepoznali i na prvo korištenje zavoljeli.

AMAMA brend je za kratko vrijeme postigao mnogo, od apsolutne anonimnosti do prepoznatljivog i traženog brenda kojeg krase nagrada za novu kolekciju proizvoda za njegu kože "AMAMA" ZEPS (2015) i za razvoj brenda Organsko FBiH (2017).

"Budite uporni u onome što želite i radite ono što zaista volite. Rezultati će doći prije ili kasnije. U suštini ne postoje granice osim onih koje sam sebi postaviš. Kako u BiH gotovo sve ide težim putem, tako je i naš brend prvih šest mjeseci bio neprimijetan. Sve do momenta kada su kupci počeli da se vraćaju jer su prepoznali kvalitet", ističe Jašarević.


Autor: Dženedina Mušanović
#FrontalBlogChallenge
 

Tekst je objavljen u sklopu projekta Frontal Blog Challenge. Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH. 
 
 
 
 
 
 
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog