Muzika i film

„Чернобиљ“, нова серија о којој бруји читав свијет (ВИДЕО)

Америчко-британска серијска драма „Чернобиљ“ постала је најбоље оцијењени програм телевизије ХБО, а критичари и гледаоци утркују се у похвалама.

Чернобиљ је мини-серија, а прва епизода емитована је 6. маја и одмах је привукла велику пажњу. Сценарио потписује Крег Мејзин (Мамурлук 2 и 3), док је режија повјерена Јохану Ренку (Чиста хемија).

Трејлер за серију „Чернобиљ“

Серија је до сада зарадила оцјену 9,7 на ИМДБ, док је на Ротен томејтосу чак 96 одсто критичара и гледалаца оцијенило позитивно.

Ријетко ко је остао равнодушан на изузетну продукцију и фантастичне сценографије које невјероватно вјерно дочаравају ондашње прилике, као и маестрално написан сценарио и ликове.

У центру свега је веома даровита глумачка постава, коју предводе Џеред Харис, Емили Вотсон, Стелан Скарсгард, Џеси Бакли, Пол Ритер...

Базирана на истинитој причи, серија највећим дијелом прати шта се дешавало током најгоре нуклеарне катастрофе у историји, априла 1986. године у данашњој Украјини.

Серија прати совјетског нуклеарног физичара Валерија Легасова, прву особу која схвата шта ће се десити, совјетског замјеника премијера Бориса Шчербина и Улану Комјук, такође нуклеарну физичарку која покушава да одгонетне разлог катастрофе.

Мини-серија има пет епизода, а посљедња ће бити емитована 4. јуна.

 

Извор: РТС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog