Tehnologija

Da li su se milenijalci zasitili tehnologije

Čini se da milenijalci imaju sve niži prag tolerancije, jer nova studija tvrdi da je mladima potrebno manje od jednog minuta da se iznerviraju dok čekaju da im telefon učita željeni sadržaj.

Istraživanje kineskog proizvođača telefona "OnePlus", sprovedeno na više od 2.000 korisnika pametnih telefona svih starosnih grupa, pokazuje da korisnici starosne dobi od 16 do 34 godine pet puta brže gube strpljenje zbog sporosti telefona u odnosu na starije korisnike.

Ispitanici su zamoljeni i da navedu nekoliko stvari koje ih u svakodnevnom životu najviše nerviraju. Za one od 16 do 24 godine najčešći odgovor je bio da im smeta kad im nije dostupan vaj-faj signal. Na drugom mjestu je bilo kašnjenje isporuke.

Međutim, istraživanje tvrdi da naš digitalni haj-tek život uzima svoj danak, jer već dvije petine milenijalaca osjeća simptome pojačanog stresa, kao što su anksioznost i nesanica koju pripisuju upravo količini vremena provedenog uz pametni telefon.

Ljudi osjećaju potrebu da nešto promijene, pokazalo je istaživanje, a skoro polovina ispitanika starosti od 16 do 24 godine navodi da bi željela da smanji vrijeme koje provodi pred ekranom. Takođe, 32 odsto ispitanika je reklo da je zabrinuto što se danas toliko oslanjamo na tehnologiju.

„Mlađe generacije su okružene tehnologijom i pokušavaju da nam kažu da im je potreban odmor“, smatra Kejt Parkin, rukovodilac marketinga kompanije "OnePlus".

 

Izvor: RTS 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog