Srđan Puhalo

Логика

Одавно сам научио да свијет не функционише на принципима логике и разума, али када довољно дуго живите у овој земљи онда то постаје иритирајуће.


Ево узмите ону "фамозну" листу ЕуроБлица моћних и успјешних особа у Републици Српској (то је прва листа) и успјешних жена (друга листа). О критеријумима овдје не вриједи расправљати, јер се бојим да их није ни било, али је интересантно видјети саму логику ове двије листе, или боље речено одсуство логике.

На листи моћних особа (и мушкараца и жена) у Републици Српској, директорица Електропривреде РС се налази испред директорице Аqуариуса, да би на листи моћних жена директорица Аqуариуса била испред, директорице Електропривреде РС. Треба се запитати како је то могуће да будете први у селу, а трећи у засеоку?

Како је могуће да главна одговорна уредница Еуро Блица буде једанеста у укупном пласману (и мушкарци и жене), а тринаеста на женској листи? Опет имамо проблема с логиком.

Идемо даље...

Је ли логично да цијели свијет буде захваћен економском кризом, али не и Републке Српска, како су нас убјеђивали министри и премијер Владе Републике Српске, прије три мјесеца?

Да ли је логично да Србија и Републике Српска формирају јединствено економско тржиште, а да не постанемо дио Евроске уније, како то прије неки дан пожели Премијер Додик?

Је ли логично да у држави с четири милиона становника, имамо преко 130 министара и 13 премијера?

Колико је логично, а и реално, да се укине Република Српска, или то нашим политичарима служи да пригуше "крчање цријева" гладном народу?

Као што видите има нелогичности колико хоћете.

Зато читаоче ове колуме, буди вриједан, и убаци јеш неку нелогичност умјесто коментара.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog