Srđan Puhalo

Волите ли Републику Српску?

Да ли сте размишљали о Вашој љубави према Републици Српској? Ја се сваки дан преиспитујем и размишљам о томе, што је само по себи већ сумњиво. Али нисам начисто ни сада, устанем ујутру као патриота, а легнем као издајник. И тако сваки дан, а живјети се мора.


Могу да гарантујем да посланици у Народној скупштини Републике Српске су врхунске патриоте, без обзира дал' су у опозицији или на власти. Ево и зашто. Њих бира народ, а народ увијек бира патриоте, неће ваљда издајнике. Они за свој мукотрпни рад добијају добре новце, па како онда да не воле њу (Републику Српску) која им сваког првог обезбједи 3000 КМ до 4000 КМ. И тако они истрајавају у својој борби, без обзира на цијену, а и од нас исто очекују.

Тако неки дан, посланици, лансираше синтагму "економски патриотизам". Простим ријечима, то значи да купујемо домаће (мада то није прецизно дефинисано) производе, па макар били и скупљи. Патриотизам од нас захтијева стални ребаланс буџета. Имам недоумицу гдје патриоте треба да иду на љетни одмор. Дал' је то Мањача, бања Теслић, Јахорина, Неум, Црна Гора или несврстани Египат?

Професионалне патриоте немају ништа против да се суди политичарима из Федерације БиХ, јер су они по правилу лопови. Када се оптужи наш премијер, е онда је то удар на Републику Српску. Тада праве патриоте сазову конференцију за штампу и подрже нашу власт. Стижу телеграми подршке, пљуште изјаве и саопштења. Сви исто мисле, а богме и пишу. Ако и једног тренутка посумњате у невиност нашег Премијера & цо, сматрајте се издајником и имаћете Чизмовића и 520 адвоката на грбачи. Замишљам их као оне силне идентичне агенте из Матриxа.

Такође, када Вас питају да ли су важнија универзална људска права или Република Српска, ни једног тренутка немојте да се премишљате. Република Српска је врховни морални постулат. Све што радите у корист Републике Српске је исправно и добро, без обзира да ли се коси с моралом или здравим разумом. Па зар се нисмо увјерили у рату, да је боље бити будала, него да те прогласе издајицом.

Прави патриота је пун разумијевања за своје политичаре када псују и вријеђају њихове, јер су испровоцирани, а тај вокабулар они други једино и разумију. Када то раде други, онда је то одлика примитивизма и њихове истинске (и наравно вјековне), мржње према нашем народу, ентитету и свему што је српско.

Покушајте да се вратите десетак година уназад и видјећете да су тадашњи издајници, мутирали у патриоте, а тадашње патриоте се опажају као неспособне патриоте. Ваљда је на дјелу природна селекција. Они који су мање способне патриоте, иду у опозицију, док нове патриоте настоје да остваре нашу вјековну тежњу о сопственом ентитету, држави или припајању Србији.

И на крају долазимо до парадоксалне ситуације да становници општине Фоча на локалним изборима гласају за "издајицу" Крсмановића, а грађани Лакташа за "патриоту" Топаловића. Биће да су се Срби из Фоче продали за мале или можда велике паре, ОХР-у, ОСЦЕ-у, УН-у, НАТО-у, Ватикану, масонима (сумњиво је да Крсмановић стално побјеђује у Пирамиди) и Јеврејима, заведени слаткорјечивим Јудом начелником, док Лакташи храбро стоје на бранику српства без обзира на цијену.

Зато драги читаоче, ако желиш да мирно спаваш, а мирно спавају само патриоте, немој себи да постављаш ова питања, него слушај шта Власт каже и нећеш погријешити, а и напредоваћеш у каријери. Ниси ти способан да сагледаш све оно што се иза брда ваља, какве се све завјере спремају против нас, него као што волиш своју мајку, тако воли и Републику Српску. Мајка никада не може бити лоша, никад те неће оставити, нити нанијети зло! Мада, можда и није тако.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog