Srđan Puhalo

Популациона политика- коначно рјешење

Читам да грађани у САД-у неће, не знам за Обаму, да помогну жени која је вјештачком оплодњом родила осморке, а већ има шестеро дјеце. Надам се да ће о овом случају да буде обавјештен Предсједник РС Рајко Кузмановић, па ако му је претеко неки орден, ето прилике за још једно сликање. Онда их све преобратимо у православље, и пошаљемо да живе у Херцеговину и повећамо густину насељености.


Имајући горе написано у виду, ево рјешења за подизање наталитета у Републици Српској. Умјесто да се дјеца „праве" природним путем по шест мјесеци, па онда имамо јал' једно, јал' двоје, требало би да Народна скупштина донесе Закон о обавезној вјештачкој оплодњи свих пунољетних Српкиња. Вјештачком оплодњом би могли постићи да имамо у просјеку најмање четвроке, а можда и више.

Овим би престала потреба за комисијом која се бави развојем популационе стратегије, а допринијели бисмо и већем запошљавању медицинских сестара, психолога и педагога. Ево и како.

Пошто је тешко бринути се истовремено о више дјеце, држава би запослила све поменуте професије са бироа (као приправнике), да асистирају новопеченим мајкама. Тада би мајке, чиле и одморне, могле да се посвете својој многобројној дјечици, и пружити им сву потребну љубав и пажњу. Док би се њихови помагачи и помагачице бавили сређивањем куће, кухањем ручка, прањем веша, али и стручним савјетима. Не би ни каријера трпила, за све би се нашло времена.

Мужеви, нисам сигуран да их можемо назвати и очевима, би радили по дванаест сати, да би држава могла све то да исфинансира. Тако уморни, касно би долазили кући и ишли право у кревет, чиме би се самњио и проценат насиља у породици. Ето још једне користи за заједницу.

Ако би то кренуло како треба, могли бисмо "живу силу" извозити на Запад који и онако кубури са становништвом.

Морате признати да план уопште није лош!?

Имам само једну недоумицу, да ли дјеца настала вјештачком оплодњом подпадају под "дефиницију" првобитног гријеха. Ваљда он зна?

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog