Srđan Puhalo

ПДП, СЕКА и Матрикс

Све ми се некако чини да Влада Републике Српске и њен први човјек, све теже контролишу ситуацију у ентитету. Није да се не труде, већ једноставно све је више рупа на броду, а све мање запушача. Осјетили су то мишеви из ПДП, па лагано напуштају брод, а кад они напусте власт, онда сигурно нешто не ваља.


Први проблем ове Власти (СНСД) је што је много тога обећала. Обећавали су и други, али њима грађани нису толико вјеровали. Примио се народ на обећања, а зна се, гдје су велика очекивања, велика су и разочарења. Не помажу ту више ни медији, ни етничке тензије, ни глобална политика, народ огладнио. Ем гладан, ем беспослен, а беспосленима свашта пада на памет.

Притисла и СЕКА, не она пјеваљка, већ свјетска економска криза, па ко претекне, претекне. Уздају се наши политичари да смо трпећи, као 90 - их година, ал' народ се размазио и нико више не жели да "једе коријење". На почеку су СЕКУ игнорисали, сада се спремају за њену свјетску турнеју, која ни нас неће заобићи, као ономад Ролингстонси. Штанца Влада програме, а ни они у то не вјерују.

Живимо у Матриксу у политике, и то је данас била успјешна формула за опстајање на власти. Сада ми се чини да је све више оних који ће морати прогутати ону пилулу, наравно горку, која ће их повратити у сурову реалност. То је још једна отежавајућа околност за Власт, страх од Бошњака и Хрвата ће бити мање важна од посла, пара и комфора.

У Матриксу у је постојала опозиција тј. покрет отпора, а код нас се све свело на десетак људи. Не вјерујете ваљда да ће синдикати да нас заштите?! Они су још у времену самоуправљања, само се треба још мало стрпити, да пропадне неолиберализам и опет ће да буду главни (свињске полутке, одлазак на море и зимница).

Управо на БН телевизији почиње пренос СНСД-ове трибине у Бијељини, изгледа да је фрка почела, чим траже подршку народа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog