Srđan Puhalo

Триповање

Свашта се ових дана могло видјети на телевизији и прочитати у новинама.


У сриједу вече слушам једног професора, који је истовремено и декан факултета, у емисији БН телевизије "Црно на бијело", гдје човјек каже да је вјековни сан Бошњака (Муслимана) да укину Републику Српску. Можете замислити колики су Бошњаци визионари, да су још прије сто година радили на томе да укину, нешто што није ни постојало тј. Републику Српску. Наравано, у наставку смо сазнали да је и вјековна тежња Срба у Босни и Херцеговини да добију независну државу. Да, добро сте чули прије најмање сто година Срби у Босни и Херцеговини су хтјели независну Републику Српску. Овим домаћим визионарима, Тарабићи нису ни до кољена.

Угасим телевизор и узмем новине у руке, а тамо вијест да је министар полиције поклони нови бицикл најстаријем волонтеру Црвеног крста. Ништа ту није спорно, да уз текст не стоји и слика времешног волонтера с "пони" бициклом, али без кациге. Возити бицикло без кациге је у нашој земљи кажњиво, па би требало наци донатора и за кацигу.

Овај прудски споразум као да је писао неки надреалиста, свак га интерпретира на свој начин. Бошнајци га виде онако, Хрвати овако, а ми и овако и онако. Понекад помислим да су наши политичари на неким опасним халуциногеним дрогама, исти текст свак другачије види и интерпретира. Такав "трип" производи само ЛСД.

Писмо Премијера РС упућено Изралској влади, је збунило многе теоретичаре завјере у Републици Српској. Они тврде да САД-ом, а богами и свјетом управљају Јевреји. Такође тврде да САД и Ватикан желе да укину Републику Српску. Након овог писма подршке ми постасмо пријатељи Израела и Јевреја. Па се поставља питање због чега наши пријатељи, Јевреји, који контлолишу свијет и САД, желе укинути Републику Српску? Никако да то сам себи да објасним.

Читам у Гласу, а и у Независним да су ухватили, истовремено, и наручиоца и убицу Вукелића. Кажу, "убио" га први комшија. Прије када се посвађаш са комшијом, не разговарате међусобно, судите се годинама или га у најгорем случају, у афекту, убијеш пиштољем или пушком, у по бијела дана. Данас је све другачије, када се посвађаш са комшијом онда правац у радионицу, припремиш смјесу од пластичнога експлозив и ТНТ, поставиш га под ауто, активираш даљинским и ријешиш проблем. Зар није једноставно?

И онда нам кажу да нам је образовање лоше.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog