Srđan Puhalo

Палчић - савремена бајка

Родитељи Палчића су били веома сиромашни. Отац је, као глава породице, радио у неком локалном "гиганту", али је због рецесије у свијету остао без посла, док мајка није ни покушавала да се запосли јер нису знали за контрацепцију и стално је била трудна. Престала је рађати тек када су добили кабловску телевизију. Пошто су теско живјели схватили су да морају да оставе свих седам својих синова у шуми.


Није им пало на памет да оду на неку од наших телевизија и обзанане свој проблем, и успут сврате до центра за Социјални рад који би им дао једнократну помоћ. Послије појављивања на дневнику сви би им прискочили у помоћ, прво Министарство за породицу, омладину и спорт на челу с Министром Проком и дежурним новинарима, а онда би им отворили и хуманитарни телефон и ријешен проблем. Ако би се то добро медијски пропратило, могли би очекивати и орден Председника за Дан републике. Није шала, седам синова.

Пошто родитељи нису ништа знали о ПР, они поведу дјецу у шуму и оставе их, али се Палчић тих дана спремао за демонстрације и имао је пуне џепове камења, бацао их уз пут и сву дјецу вратио кући. Наравно онда је требао одмах да назове неки од СОС телефона, полицију или неку НВО која се бави промоцијом и заштитом дјечијих права. Могао је звати и канцеларију Омбудсмана РС, али узалуд, прије мјесец дана су затворили Пројекат за заштиту дјечијих права. Зашто, е то морате питати омбусмана?

Када су их родитељи повели по други пут у шуму, Палчић је у џепу имао само мрвице од хљеба марке "Сава". Бацао је он мрвице, као и прошли пут, али су их појели или пензионери или птице, није ни важно. У сваком случају послије дугог лутања наишли су на кућу у којој је живјела подорица Џина.

Џинова породица је била патријархална. Џин је једини радио у породици, а његова жена је била домаћица. Имали су седам дјевојчица, јер је џин по сваку цијену хтио мушког насљедника, али му се није дало. "Гонио" до седам и одустао. Како год, џиница је примила Палчића и браћу у своју кућу, дала им да једу и смјестила их да спавају у исту собу са својим дјевојчицама, што се показало погрешно. Пошто су Палчић и браћа улазили у пубертет и екпериментисали са својом сексуалношћу, замолили су мале џинице да замјене одјећу. Када је дошао кући џин је намирисао мушкарце у соби својих кћерки. Као и сваки родитељ, побјеснио је и у љутњи почео да једе дјевојчице, које су биле обучене у мушку одјећу, мислећи да су дјечаци. Пошто је ово урадио у афекту, суд ће му то узети у обзир као олакшавајућу околност. Можда ће га прије "растурити" новинари у црној хроници..

Палчић и браћа су побјегли кроз прозор, а џин им је био за петама. Пошто их није успио ухватити, џин је легао да одмори. Тада му се Палчић привукао и "мазнуо" новчаник и кредитне картице. После тога су џину дошли из банке и све заплијенили, а и жена га је оставила, као у холивудским филмовима. Када се Палчић докопао пара лако је нашао пут до куце, једноставно је све лакше када имате новац. Видјевши Палчића и дјецу с новцем родитељи су се силно обрадовали и није им било важно поријекло новца. Тиме се треба бавити нека од комисија. Да би казнили родитеље дјеца су их пријавила на реалитy схоw. Мајка је отишла у емисију "Мијењам жену", а отац на пусто острво да преживљава. У међувремену су дјеца основала фирму Палчић & браћа, а да би кренуо посао, сваки од браће се учланио у неку политичку партију. Што рече њихова мајка "Још да се ожене па да живе дуго и срећно".

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog