Srđan Blagovčanin

Кула од карата

Изгледа да и највјернијим присталицама владајућег режима у РС-у постаје јасно да се полако руши кула од карата тзв. благостања у бољем дијелу БиХ, саздана на лажима, обманама, корупцији, терору и прогону неистомишљеника. Чак и пословично неспосбна СИПА, нија могла игнорисати криминал лакташког вожда, па је коначно поднијела кривичну пријаву.


Поуздан знак да је суноврат режима на помолу је и напуштање владајуће коалиције од стране ПДП-а, партије која је позната по томе да је од оснивања била на власти и у коалицији са свима, али и која има непогрешиви инстинкт када ствари крену низбрдо и када треба напустити брод који тоне.

Пропаст посла са ЧЕЗ-ом који је нанио штету која се тешко може и процијенити, затим откривање детаља у вези са огромним прањем новца кроз процес приватизације рафинерије, отварање истраге о изградњи зграде владе и РТРС, затим аутопута, више се не могу сакрити никаквом пропагандом режимских медијских кербера, задужених за креирање паралелне стварности.

Политички концепт владајућег режима који се свео на опструкцију и обесмишљавање рада инстиуција на државном нивоу, а самим тим и процеса европских интеграција није ни могао бити одржива платформа политичког дјеловања.

Као и увијек наравно, највећу цијену ће платити грађани, али нису ли управо они масовно гласали на изборима за владајућу партију?!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog