Srđan Blagovčanin

Шпрдња

Мртав хладан први човјек летећег циркуса познатог као Савјет министара изјави да се у овој земљи од свега прави шпрдња. Нема се ту шта додати. Настави шеф циркуса да ће се из тог нешто добро изродити за БиХ. Е ту се заиста тешко сложити. Пропустио је предсједавајући рећи да је управо Вијеће министара непресушан извор шпрдње.


Треба ли помињати недавно хапшење помоћника министра безбједности у Хрватској. Како то назвати? Или ситуацију са именовањем директора дирекције за Европске интеграције, које траје већ пола године, дакле кључне институције за кључни приоритет БиХ, придруживање ЕУ. Није ли и то шпрдачина.

Па куповина Аудија за потребе предсједавајућег од фирме Трансјуг Л из Доњег Жабара по цијени од 219.000 буџетских КМ. Трансјуг Л Брчко Гасу је платио ауди Q7quatro 133.233,75 КМ, прелазећи из "руку" Брчко Гаса, преко Трансјуга Л до Савјета министара, ауди је поскупио у једном дану, за 85.766,25 КМ.

Ту није крај шпрдње, реконструкција зграде Савјета министара када се прије окончања тендера већ знало ко ће добити посао и кад је један од учесника на тендеру отворено подастирући доказе оптужио замјеника министра финасија за уцјенивање и изнуду у сврху добијања посла. Па малтретирање радника који раде на реконструкцији зграде парламента и запослених у парламенту од стране обезбијеђења предсједавајућег.

Дакле, тешко се несложити са предсједавајућим да се од свега у овој земљи прави шпрдачина, коју прескупо плаћају порески обвезници и тешко да од тога може бити ишта добро по њих.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog