Srđan Blagovčanin

Игра наградна

Умјесто најављених милијарди које су требале стићи од процеса приватизације, углавном се некако деси да на волшебан начин Влада и буџет остану дужни купцу више него што компанија вриједи.


Уговори наравно никада не испливају на свјетло дана нити било какве информације о самом процесу приватизације. Како би разбила монотонију и редовно предвидљив сценарио, најаве милијарди улагања, уговор недоступан јавности а на крају огромна штета, паде ми на ум да Влади предложим да организује наградну игру.

У игри би могао учествовати сваки грађанин који успије доћи до уговора или било које друге информавије о приватизацији предузећа, а сваки грађанин који би успио доказати да није било кршења закона током приватизације, одмах би био примљен у СНСД и добио титулу почасног грађанина града по избору гдје је на власти СНСД и титулу доктора наука на Свевасељском универзитету.

Обзиром да се око тога треба јако потрудити и да је исход прилично неизвјестан и пун перипетија и награде морају бити вриједне. Обзиром да Влада тренутно купује предузећа која су у дуговима, награда би могла бити поклањање таквог предузећа (не) сретном добитнику уз наравно кредит Инвестиционо-развојне банке.

Извлачење би се могло организовати у оквиру концерта Ленија & Лемија, на опште задовољство. Тако би се наравно остварили вишеструки позитивни ефекти, јачање сектора игара на срећу, повећавање транспарентости приватизације, развој образовања и промоција предузетничког духа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog