Srđan Puhalo

Вријеме чуда

Не знам ко је задужен за чуда код православних Срба, али ево неколико истинских чуда о којима би требао повести рачуна у наредном периоду.


Чудо бр. 1: Премијер је прије неки дан нагласио да је власник два стана у Београду, која су купљена од пословних активности 1989. године. Вила у Београду је купљена на кредит и под хипотеком је.

Коментар бр. 1: Ако мало "вратите филм" уназад видјећете да је прва верзија око куповине виле у Београду била, продаја два стана и узимање кредита. Али код Премијера станови су као кучићи, он их (про)да некоме, а они се послије одређеног времена врате власнику. Ево приједлога за нову народну досјетку "Вјерни као Додикови станови".

Чудо бр. 2: Стигли у РС субвенционирани трактори. Стигао и Динкић и наш министар Братић, а стигли и фармери. Избјегавам ријеч сељаци, да неби дошло до замјене идентитета. Подјелили они кључеве од трактора фармерима, а ту идилу усликао и РТРС. Отишао Динкић, отишао и Братић, отишли и фармери - али без трактора.

Коментар бр. 2: Чудо су ти ИМТ трактори. Толико су привржени "Агрокопу" из Кобатоваца, да нису хтјели да напусте круг предузећа, а можда су једноставно љенчине и не воле да раде, колико год то чудно било за један трактор. Већ видим нови мега популарни цртани филм, у продукцији РТРС, под називом "Згоде и незгоде лијеног трактора ИМТ 539".

Чудо бр. 3: Читам неки дан у Гласу Српске, како се у некој цркви у Сребреници на зиду приказао прво Исус Христ, а касније и Богородица. Ликове су иднетификовали локални поп, један свршени теолог и новинарка поменутог листа.

На крају текста можемо сазнати и да је једна од икона проплакала. Интересантно је и тумачење локалног попа шта је узрок појави лика Исуса Христа. Он је истакао да се тиме доказује божије присуство у храму и да се народ тј. Срби данас налазе у тешком положају.

Коментар бр. 3: Мени је прво на памет пало, да је постављена хидроизолација лоша и да је можда зид негдје овлажио, знамо какви су данас мајстори. Такође ми пада на памет, да то можда није подсјећање и опомена све оно што смо урадили Бошњацима, у ово доба, прије четрнест година.

Дез дилеме, живимо у времнима чуда, опустите се и чудите, а што би рек'о наш народ: о интерпретацијама не вриједи расправљати.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog