Srđan Puhalo

Искрен, духовит и отворен

С посебном пажњом читам женске часописе и увијек ми "упадне у око" изјава неке згодне и богате цуре, како код мушкараца највише цијене: искреност, отвореност и духовитост. Послије их живот обично демантује, јер се удају за неког ко је богат и има мишиће. Ваљда су због тога дубоко несретне цијели живот.


Моја наивност нема краја, или немам друге адуте, па сам често покушавао а да спроведем у дјело ту магичну формулу, али обично испаднем из игре већ код прве особине, тј. искрености.

Рецимо мојој Куми требам увијек рећи да је ручак одличан, јер ако то не урадим, ризикујем да останем без будућих ручака, а на толико одрицање нисам спреман. Женина свака фризура мора бити одлична или у противном нема ништа од ручка, али има гомила веша за пеглање.

Као што можете видјети, ако си искрен не гине ти за ручак сува храна или нека куповна пита или пица.

Ни духовтитост није баш на цијени тј. најбоље је када се шалиш на рачун оних који у том тренутку не могу да чују твоје шале и пошалице. Дозвољене су и шале на свој рачун, али се нимало није добро шалити с особама у чијем си друштву.

Такође духовитост мора бити увремењена. Има дана када женама једностано ништа није духовито, али је проблем како препознати тај дан, јер на њега утиче толико фактора да је лакше предвидјети стање на бањалучкој берзи у наредних годину дана.

Ни отвореност или транспарентност није баш најбоља особина. Када кажете да се не радујете доласку пунице тј. женине маме, аутоматски постајете "безобразни и незахвални". Ако се не радујете гостима, онда се то протумачи као удар на њен социјални живот.

Покушајте да отворено кажете изабраници свога срца да желите да изађете с пријатељима без ње, бићете вам одмаг одговорено "да је запостављате и да је не волите". Ако јој дате до знања да би сте вољели неки секс на брзака, оптуже вас да се романтични као "циркулар".

На крају Вам је ваљда јасно да је ова фраза "искрен, духовит и отворен" смртоносна за ваш однос с особама које желите да смувате, а касније да живите у мирољубивој коегзистенцији.

Ја и даље читам ове женске часописе, али више не вјеријем чак ни рецептима које дају.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog