Srđan Puhalo

Докле више Пухала и имамо ли алтернативу?

Наравно да сте примјетили да сам стално у медијима. По ваздан нешто коментаришем, филозофирам и "млатим празну сламу" на телевизији, новинама и порталима. Вјерујем да то моје појављивање највећи број људи итекако нервира и ја их потпуно разумијем.


Да ли сте се запитали због чега је то тако?

На почетку ево најједноставнијег одговора ја сам непоправљиви егзибициониста, и то је донекле тачно, али не можемо све свести само на то. Превише је једноставно.

Можда је узрок томе 30- годишње читање Политикиног забавника. У њему свашта пише и може се много тога научити.

Можда је проблем у новинарима јер су толико лијени да зову само мене, без обзира о којој теми се говори? Ако је то тако запитајте се колико им онда можете вјеровати о свему што пишу и колико су спремни да се озбиљно позабаве одређеном темом или је то само отаљавање посла.

Можда није проблем у новинарима и мени, него у другима? Да ли сте се запитали због чега се у Републици Српској врти највише десет људи који коментаришу све и свашта. Поставите себи питање, гдје су ти силни сенатори, носиоци разних ордена, професори, аксперти, интелектуалци с наших још „силнијих" приватних и државних факутета , да напокон кажу нешто паметно и ове одувају нас досадњаковиће. Нема их, али зашто?

Имамо неколико могућих одговора:

  • Људи једноставно не воле да се експонирају у јавности?
  • Постали смо „фах идиоти", па све знамо о једној теми и ништа више?
  • Имамо поремећен систем друштвених вриједности па јавност не може да препозна оно што је квалитетно, па зато Пухало & комп. добијају толико на важности?
  • Пухала & комп. подржава Сорос, масони, Бошњаци и сви остали који желе да разбију српско национално биће (ово сам неки дан прочитао у новинама) и само њима плаћа те „деструктиве" јавне наступе у циљу коментарисања, а нарочито критиковања, свега и свачега у Републици Српској?
  • Можда је разлог томе што се причати јавно, а поготово критиковати власт, једноставно не исплати?

Свакако ја имам одговор и на ова питања, али да би сте га сазнали морате да наставите да пратите моје наступе у медијима. Наравно, ако вас интересује?

Дакле, овдје је основно питање учествовање појединца у јавном животу и његов допринос креирању јавног мњења као једног од важних фактора контроле власти. Такав однос би олакшао рад медијима и невладиним сектором, а друштво би сигурно било боље и праведније.

Никако ми не иде у главу како пепељара у Влади може да кошта 1000 КМ, а да то није добар повод за дизање галаме и вике. За ово вам није потребана нека велика школа, већ само мало логике и храбрости и свијес да постављањем тог питања не рушите Републику Српску.

Шта год да је у питању ја ћу и даље да коментаришем многе ствари, свидјело се то вама или не.

Уздравље.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog