Srđan Puhalo

О научној сарадњи, Плавшићки и геј паради

Неки дан прочитах како је Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић примио Јасмину Вујућ декана Факултета за нуклеарни инжењеринг на Универзитету Беркли и том приликом се разговарало о „могућностима сарадње Универзитета у Бањој Луци и Универзитета Беркли. Та сарадња би, између осталог, подразумијевла размјену студента и научних радника и учешће у заједничким научноистраживачким пројектима. Боже, ал' нам је Предсједник беспослен?


Ево мог скромног приједлога за ту срадњу. Предлажем да се у општини Калиновик отвори складиште нуклеарног отпада и да то буде наш допринос научној сарадњу Републике Српске и Беркли универзитета. У том истраживачком пројекту ми дајемо "заморце" и простор, а они опрему и научнике.

Перо Симић, неки дан рече, да се Биљана Плавшић "није снашла у ратним временима, јер је као научни радник, декан и потенцијални академик живјела у другачијем свијету, у сфери науке и традиције свог народа".

Савјетниче Перо, није она сналажљива као ти, али није да се није снашла. Била у врху власти Републике Српске, љубила се с Арканом у Бијељини, као биолог и расиста изјављивала да су "Муслимани генетски отпад српског и хрватског народа". Што би рекли Земунци - врх брате.

Поводом „Параде поноса" у Београду огласио се и социолог Иван Шијаковић, који рече
"Улица служи да се њоме хода, а не да се провоцирају други. Мој став је да они провоцирају друштво својом парадом". По њему су једнако криви "навијачи који организовано иду да изазивају насиље, као и организатори геј параде који провоцирају и стално боду очи организованом улогом жртве у друштву".

Професоре Шијаковићу оног тренутка када "педери" буду могли нормално да прошетају улицама Београда и Бање Луке, више неће бити потребе да "глуме" жртве. Замислите шта би се десило да црнци нису изашли на улице и "провоцирали" бијеле Американце за своја права, када би Обама био предсједник САД? Када би жене добиле право гласа од мушкараца, да се саме за то нису избориле?

Поводом геј параде огласила се и Српска православна црква. Митрополит Амфилохије, између осталог, наводи да су Содома и Гомора уништили сами себе, управо зато што су, како оцјењује, природно употребљавање мушког и женског претворили у противприродно и самоуништавајуће.

Значи то је неморал Митрополите, а морално је возати се у аудијима, афирмисати ратне злочинце, сексуално злостављати малољетнике, "лијечити" наркомане лопатама, изопштавати неистомишљенике из цркве. Морално, нема шта.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog