Srđan Blagovčanin

Стиже нова година, гора него стара…

Подмукле су најаве нових законских ријешења, злогласне владајуће петорке без кормилара, које спрема пред опште изборе наредне године.


То је јасан знак да се спремају земљу вратити 15 година у прошлост, а себи осигурати апсолутну власт. За то вријеме кормилар, односно високи представник, ради све оно осим што би требало да ради особа која обавља његову функцију.

Кренимо редом. Новим Законом о сукобу интереса БиХ, злогласна петорка намјерава потпуно обесмислити институт сукоба интереса и тако себи омогућити да се може бавити приватним интересом за вријеме обављања јавне службе,  уз све то грађани чак неће ни моћи пријавити сукоб интереса.

Да се пет коалиционих јахача апокалипсе не шали, потврђу најављене измјене Изборног закона, према којим се више  неће моћи гласати за појединце на листи, већ само за листу странке. Тако би се ојачала и онако апсолутна моћ страначких господара, унутар потпуно недемократских станачких структура.

Ни ту није крај, измјена  Закона о државној служби у институцијама БиХ, увело би се да осим министара и замјеника, још читав низ позиција у оквиру министарстава буде постављан по политичкој линији, а не, као до сада, да то буду професионалци независно од тога која странка врши власт. Све то како би осигурали да подобни страначки, а не стручни кадрови, раде искључиво у интересу страначких господара.

Није им доста што су БиХ оставили изоловану на дну Европе, већ намјеравају да је претворе у Авганистан. Па ако је и од њих много је. У сваком случају сретна Вам нова година, по било којем календару...

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog