Dani(j)el Simić

Љети на Хаити

Многи су додјелу помоћи Владе РС Хаитију доживјели као једење колача, јер нема хљеба.


Као, засеирила је системска опозиција из ФБиХ: "сад је Додик спао најниже, нема благе везе куд удара". Е! Без "У". Помажу Хаитију! А нама нула бодова? И сад треба серија оних тв-репортажа о социјалама. Код нас је у томе предњачила АТВ, па је Влатко Вукотић на крају добио и награду.

Мислим да је зекат од 100.000 КМ Влади Хаитија, најпаметнији финансијски и спољнополитички потез, који је актуелна Влада РС повукла икада. Крајње је папачки да РС није дала барем милион! Кад Циганка масла има, и по гузици се маже. Чешка (без Словачке) дала једва 290.000 долара. А могло се писати како је тамо неки ентитет послао више. Сви би питали на добротворним пијанкама: Гдје је та РС?

Хришћански гледано, прилог сиротиње се рачуна више. Зато најбоље да је Влада РС дала 3.200.000 КМ. То је таман онолико, колико је бачено на БЛИФФ, Св.Георгија и Турнеју. На страну Ленијев и Бренин бакшиш. Промоција РС, у односу ефекат – улагање, много је већа на Хаитију. Ако ништа, помажемо због истог зла какво је искусила и престоница РС. Није рафинг, него земљотрес...

Пита ме јуче један: Колико је порастао скор жртава на Хаитију? Отприлике колико и број посјетилаца Фронтала од редизајна, кажем ја црно; у свијетлој визији како ће нам улагања ИРБ (ни по бабу, ни по синовима), омогућити да "љето проведемо међу пријатељима" на Хаитију.

Они, барем, још увијек нијесу признали Косово.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog