Branislav Škobo

Дoста је демагогије!

Понашање и потези актуелне власти у четворогодишњем периоду довели су Републику Српску у веома тешку економску, али и политичку ситуацију.


Своју владавину започели су са причом о референдуму и завршавају је са истом том причом о референдуму. Не желе да причају о стварности, јер им то не доноси политиче поене који би им користили на предстојећим изборима.

Много је елегантније у јавност пласирати причу о патриотизму у кафанском стилу, која је за појединце очигледно била профитабилна, али с друге стране много лоша за народ.

Најлакши начин да скренете пажњу са горућих проблема са којима се суочава огромна већина грађана је подизање националних тензија и стварање лоше атмосфере у Републици. Ово је већ одавно виђен рецепт, вјештом руком преписан од политичког естаблишмента из Сарајева, који се не мијења од деведесетих година.

Коначно све ово иде у правцу који већина грађана прижељкује, а то је да се стање што прије промјени, да дође до стабилизације и промјене власти. Доста је оваквог политикантства! Данас се плате повећавају само у предизборној кампањи и чим прођу избори плате се смањују и људима се дају откази. Објелодањују се нелегалне приватизације и истина излази на видјело, а власт и даље ћути. Гдје су завршила обећања из 2006. године да ће се власт обрачунати са једанаест људи који су приватизовали РС? Зашто је формирано Специјално тужилаштво РС?

Последњи случај који је уздрмао читаву Бању Луку, а и Републику Српску, јесте случај који се десио медицинским радницима, који су свој хумани посао радили часно и поштено. Неки који су уз помоћ власти себи обезбједили огроман новац, сада својим надобудним понашањем крше све принципе људскости и закључавају врата испред људи којима је медицинска помоћ неопходна. Није случајно да је атрактивна локација у центру града дошла у руке некоме коме није требала или је ипак тако морало бити? Остаје да вријеме покаже ко је и у чије име урадио овакве преваре!

Истина постаје једнако болна када се чује да ће четрдесет људи који су запослени у Урбанистичком заводу РС, на правди Бога остати без посла само зато што је власт продала нешто што ће опет купити и након тога запослити нових четрдесет и више радника, али оних који су им политички подобнии.

Много је грешака које је направила ова власт и нажалост неке се не могу исправити, па тако ни продаја Телекома РС. Власт је обећала да ће сви грађани осјетити бољи живот од продаје Телекома и да ће новац бити уложен у стратешке пројекте, а данас смо остали и без Телекома и без бољег живота и без стратешких пројеката.

Ипак, можда нисмо остали без стратешких пројеката као што је аеродром у Требињу, вјечна изградња слијепог ауто-пута Бања Лука – Градишка, изградња ауто-пута Бања Лука-Добој сопственим снагама, изгледа да смо по снази превазишли и Европску банку за обнову и развој.

У циљу реализације стратешких пројеката Влада је донијела одлуку да купи авионе како би и даље могла суфинансирати летове без путника, а о броју положених камена темељаца са којима започиње, али и завршава изградњу, могло би се доста писати.

Тешко је прихватити овима који владају да власт и буде и прође и да истиче вријеме њихове владавине, што потврђује и покушај измјена Изборног закона РС, Изборног закона БиХ, подизање цензуса, затворене листе и друге бројне бесмислице како би сачували фотеље након октобарских избора.

Ових дана је клизаво вријеме, али је још клизавији политички терен за владајућу већину! Доста је ДЕМАГОГИЈЕ!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog