Srđan Blagovčanin

Слажем се са Додиком

Коначно да ми се и то деси. Да се у потпуности слажем са предсједником Владе.


Не само да се слажем, него у потпуности разумијем огорчење. Ради се, наравно, о изјави гдје премијер каже да је незадовољан радом Специјалног тужилаштва РС, Тужилаштва РС, Специјалног суда и суда, као и радом по сукобу интереса познате владине комисије за ревизију приватизације.

Па како не би човјек био незадовољан, када је за мање од четири године са Ескроу (ESCROW) рачуна или рачуна посебних намјена потрошено *боље рећи нестало( око милијарду КМ, а тужилаштво ништа, па чак ни специјално тужилаштво.

О приватизацији да не говоримо, аранжману с ЧЕЗом, бесконачној градњи најскупљег аутопута, градњи зграде владе, РТВ-дома (зграде РТРС)... а тужилаштво упорно шути, ли шути.

Или скорашњи случај са упућивањем дописа општинским одборима са захтјевом да се припреме извјештаји за ЦК СНСД о запошљавању страначких кадрова у јавним установама и предузећима. И поново мук у тужилаштву, па чак и специјалном, иако је јасно да се ради о кршењу барем 5 закона и постојању елемената барем 5 кривичних дјела.

Па како онда бити задовољан?

Користим прилику да овој суморној слици додам још и комисију за утврђивање сукоба интереса РС која, откако је основана, није утврдила словом и бројем нити један случај сукоба интереса у РС.

Што је незапамћен преседан у свијету, од кад постоји институт сукоба интереса.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog