Srđan Puhalo

Од зла оца и од горе матере

Док опозиционе политичке партије се баве кризом идентитета тј. утврђују желе ли бити опозиција или не, СНСД неуморно ради.


Прво су донијели закон Закон о референдуму и грађанској иницијативи. Па кад загусти, Миле најави референдум. Србима “падне мрак на очи”, а опозиција се нађе у чуду шта да раде. Не могу бити против референдума, а од њих ништа не зависи.

Онда је дошло и референдумско питање ”Да ли подржавате правно насиље Високог представника у БиХ?”. Волио бих знати шта старина с Мањаче подразумјева под синтагмом “правно насиље”? Биће да је ово питање прављено за наше правнике Микеша, Чизмовића и Крстана Симића; а не за наше полуписмене гласаче.

Док опозиционе партије себе убјеђују и кураже да имају одане гласаче, код СНСД се лојалност према партији види на дјелу.

Није мала ствар ухапсити вршиоца дужности Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Голића, да би се показало да је почела борба против криминала. Наравно, знају ови из СНСД да народ очекује да се крене “чистити сопствено двориште”, па “жртвоваше” младог директора. Наравно од тога неће бити ништа, али фино ће то пропратити медији.

Док СНСД држи јавне трибине по Бијељини, Младен Босић дебатира на трибинама Српских двери по Београду.

Онда медији, режимски али и они који то нису, преносе вербалне акробације Додика из Бијељине, а о Босићевом наступу на трибини у Београду мене обавјештавају “обожаваоци” мојих колумни.

Јасно је да СДС је што још увијек није рашчистио с сопственим “демонима из прошлости”, а кад ће не знамо. Истовремено СНСД гледа ка будућности и обећава “петље и путеве”. Вријеме ће показати шта је бољи мамац?

Данас, СНСД ликује над резултатима последње анкете Прајм Комјуникешнс, а опозиција се бави “сецирањем” формулације самог питања, умјесто да су на терену и раде.

Према тврдњама Наградића из ПДП “политичка утакмица није утакмица као у фудбалу, јер у политици побједа може бити и ако није апсолутна”. Господине Наградићу, опет ПДП представљате као привлачну удавачу, само што је сада на политичкој сцени много таквих удавача, које су и млађе и љепше. Осим тога, да и ја употријебим спортски рјечник, можда је вријеме да ваш тим да прилику новим играчима, тренеру, или барем промјените тактику; да више не таворите на средини табеле.

Драга моја опозицијо, ако мислите да ће сви грађани који су незадовољни владањем СНСД, свој глас дати аутоматски вама, грдно се варате. Ви тај глас морате заслужити, јер постоје и друге могућности.

Немојте рећи да вас нисам упозорио на вријеме.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog