Srđan Puhalo

Мутације и метаморфозе

Американка Џенифер Џонсон каже да је остала трудна (у међувремену се и породила) гледајући порно филм у 3Д техници, док јој је муж био у Ираку као припадник америчке војске.


Истовремено смо сазнали да је Перо Симић снимио филм о Милораду Додику . Остаје да видимо да ли је новонастали филмаџија под утицајем прашке школе (Кустурица, Марковић) или гравитира холивудском гламуру. Без обзирана филмску школу, вјерујем да пара није фалило.

Ако је ова американка затруднила гледајући порнић, можете ли замислити како ће филм о Додику утицати на становнике Републике Спске, Босне и Херцеговине, али и шире?

Ако погледате филм само једанпут можете осјетитити мучнину, вртоглавицу или благо усхићење, али то је пролазног карактера и нема мјеста паници. Након три гледања, нећете затруднити, али ћете почети да личите и понашате као један од коалиционих партнера СНСД.

Ако филм погледате пет пута имаћете неодољиву жељу да псујете, пријетите и мрко гледате све који имају другачије мишљење од вашег. Истовремено отићете право у општински одбор СНСД и затражити приступницу.

Погледате ли Симићев првенац, више од пет пута, ваше очи ће постати небеско плаве, носићете ципеле број 47, имаћете преко 110 килограма и око 2 метра висине. Наравно, та метарморфоза може да се искомпликује, као и све у животу, па умјесто да постанете Шеф, можете се претворите се у Рајка Васића, Драгу Калабића или Славка Јовичића Славуја.

Наравно остаје питање како назвати један такав филм, а не склизнути у баналност.

Мој приједлог је да се наслов филма “посуди” од Дане Комљена, провјерено добро, “Ја већ јесам све оно што желим да имам”. Насловом би се истакао Его главног глумца, али и материјалну базу.

Можда би се ово могло узети и за предизборни слоган?
И док очекујем да видимо филм о Додику, открио сам назнаке мутације и унутар СДС. Уствари, открио сам једног другачијег Борислава Бојића, посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске.

Када сам прочитао његове изјаве остао сам без текста. Елем, човјек вози Кавасаки, а уз то хоће да организује Џез фестивал у Приједору. Питам се шта би од оних епских СДС-оваца из 90-тих, све спало на Говедарицу?

Није више ни СДС оно што је некад био.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog