Siniša Davidović

Све ће то народ отплатити

Свакога дана, у сваком погледу, Миле и његова Влада ме све више одушевљавају...


Јер је просто невјероватно чега се све неће досјетити како би вук остао сит а овце и даље остале доступне и на броју.

И како се увијек досјете нечега чега овдашњи Власи никако не могу да се досјете, нарочито у изборним годинама.

Тако су се ове године досјетили да већ традиционалном „недавању“ Републике Српске из својих руку додају и мало економско-социјалног гарнирунга.

Јер, овогодишњи предизборни специјалитет „моје куће“ представља и овај најновији кредит за самозапошљавање бораца.

И на овом рјешењу им скидам капу...покорно, како то треба и како се то мора..

Јер, ко би се сада бактао са борцима и Ћургузом, вазда спремним да се за пролазак миле Владе попне и на Љубин Гроб...

Боље је то овако, баш као у оном старом вицу у којем Стаљину објашњавају да народну перад не хране житом, већ свакој коки дадну новчић да сама себи купи шта јој срце иште.

С тим да се нашим борачким кокама ова средства не дају неповратно...јер наша борачка кока у догледно вријеме има да врати оно што је позобала, па још и са каматом приде.

И нека се тако сама самозапосли...ма шта се под тим подразумијевало...од покушаја да се са том цркавицом ухвати у давно успостављено бизнис-коло до далеко извјеснијег рјешења према којем та средства, уложена на „право мјесто“, воде и до државних јасала...а чиме би се затворило и коло познато под именом „кружење капитала“.

Зато очекујем да се ускоро појаве и нове варијанте овог епохалног изума, као што су кредити за самолијечење, самопензионисање, саморађање, па чак и кредити за самоубиства...

Слична рјешења очекујем и за традиционалне облике предизборне кампање: умјесто комада прасетине и боце млаког пива, бирачима би се могли доставити и одговарајући ваучери на одређену количину ића и пића у стриктно одређеним објектима, уз наплату трошкова есцајга и амбалаже, за покриће пословног ризика...

А обезбијеђено је и нових пет милиона разлога за медијске хвалоспјеве оваквим иницијативама.

Истина, за већ традиционалних пет милиона помоћи медијима, овога пута је строго испоштована тендерска процедура: наиме, рок за подношење захтјева се, случајно или не, подудара са завршетком предизборне кампање.

Сасвим довољно времена да се сирота опозиција за то вријеме у медијима мрцвари популарним питањем шта то она, за разлику од власти, нуди ?

И да се при томе ни под разно не прихвата одговор према којем се нуди нека потпуно друга, и (ваљда?) нормалнија ситуација, која подразумијева да се власт и према тржишно оријентисаним медијима односи исто као и према тржишно оријентисаним „Фруктонама“, „Новотексима“ и сличнима, којима се поручује да сами себи тржишну срећу граде, и да зато немају шта да траже испред Зграде Владе...

Важно је да се нуди...па макар на крају сви ми због тога завршили као присилни нудисти.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog