Srđan Puhalo

Огњен, Нада и Зора

Одем из Бања Луке на 15 дана (фала шефе за годишњи), а када се вратим дочека ме нови сајт предсједничког кандидата Огњена Тадића и иницијатива да се Бања Лука прогласи градом жена, али ме не дочекаше билборди Притиска.


Посјетих сајт Огњена Тадића да видим шта нам то он нуди као кандидат за Предсједника Републике Српске, а да није ордење Караџићу.

Биографија је прилично стерилна, тј. речено је све што треба, а али много тога је недоречено. На примјер “Које је то организације Тадић и дружина основала?”,  а о чланству у радикалима ни ријечи. Добро, ни Шпирић, ни Наградић то не спомињу, па им нико не узима за зло.

Први утисак је да су неки дијелови програма поприлично фино написани, а види се да човјек познаје право и економију, док су други дијелови уочљиво сиромашни, испразни и неувјерљиви (суживот с конститутивним народима, промјена имиџа Републике Српске).

Посебно ме се дојмила реченица “Мора се више радити и рађати”. Чини ми се да људи неће да раде, већ да боље живе, зато и гањају државни посао, а упражњавати секс без заштите само за вријеме плодних дана је нереално и тешко прихватљиво за многе жене и мушкарце.

Можда се варам, а можда и не, али Тадић у свом програм Републику Српску опажа као државу, а не као ентитет? Да ли је то разуман избор или није, просудите сами.

А сада мало о граду Бањoj Луци, граду жена.

Ако сам добро сватио аутора ове иницијативе Бања Лука би требала да постане град само лијепих жена, јер су у другим градовима жене прилично ружњикаве, па је бесмислено то и истицати. Такве љепотице пожелите одмах да ожените, на њихову велику радост, јер је сан сваке наше жене да постане супруга, мајка и домаћица.

Какав је положај жена у Републици Српској најбоље можете да видите из тога колико имају моћи у друштву.

Са оваквом афирмацијом жена у Бањој Луци и Републици Српској, прије ћемо постати, или већ јесмо “друштво пизди”, а не друштво једнаких могућности?

И на крају желим да дам свој скромни допринос у рату билборда, а за то ћу злоупотријебити Фронтал.РС, јер ово је чиста  политика и превише злонамјерно, да би га Метромедиа објавила.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog