Srđan Puhalo

Џомбаста времена или док чекам позив за консултације

Ових дана сам престао да носим маскирну вијетнамку и мартинке, све се ко надам да би ме будући премијер Републике Српске могао позвати на консултације, па није ред да се појавим тако обучен.


А имао бих много тога да му кажем!

Прво би му казао да нема смисла да само СДС и Бошњаци имају потпредсједника Народне скупштине Републике Српске. Треба нам најмање још и потпредсједник из реда хрватског народа. Јесте да то више кошта, али демократија не смије да трпи.

Упутио бих га и на Баштинчеву посљедњу колумну, у којој он поручује министрима, а зашто не и Премијеру, да ће имати третман као и папирне марамице. Искористи и одбаци.

Рекао бих му да буде добар са својим министрима, јер сваки министар је потенцијални Премијер.

Напоменуо бих га, такође, да у оквиру хардвера СНСД има незадовољних колико хоћеш, који очекују да имају неке користи од Власти. А на њему је, као Премијеру, да их пригледа и припази, колико је у његовој моћи.

Што се тиче софтвера унутар Владе, нека то препусти Предсједнику Републике Српске, он ће се тиме позабавити.

Напоменуо бих му да брижљиво брани лик и дјело Предсједника Додика и ако је могуће да Љепојевићу додјели неки орден, иде јануар и празници, за најпродаванију књигу на сајмовима истих у Загребу и Београду. Мало је плакета за једно такво ремек дјело.

Скренуо бих му пажњу на кооперативност СДС не само на нивоу БиХ, већ и у Прњавору, Добоју, а почели су се домунђавати и на Сокоцу. Па ако се ови из ДНС или Социјалиста нешто узјогуне, да зна да има конструктивну „опозицију“.

Да буде безобразан према новинарима Алтернативне телевизије, јер то су и заслужили.

Да пажљиво проучи (не)активности српског премијера Цветковића и да извуче поуке.

Подсјетио бих га да не заборави одакле потиче, и да становници Челинца имају велика очекивања од њега. Кузмановић је оправдао њихова очекивања, а од њега се очекује још више.

На крају бих га посавјетовао да, иако ће имати много обавеза, не батали и постдипломске студије. За шта му служе толики савјетници?

Komentari
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog