Srđan Puhalo

Џомбаста времена или док чекам позив за консултације

Ових дана сам престао да носим маскирну вијетнамку и мартинке, све се ко надам да би ме будући премијер Републике Српске могао позвати на консултације, па није ред да се појавим тако обучен.


А имао бих много тога да му кажем!

Прво би му казао да нема смисла да само СДС и Бошњаци имају потпредсједника Народне скупштине Републике Српске. Треба нам најмање још и потпредсједник из реда хрватског народа. Јесте да то више кошта, али демократија не смије да трпи.

Упутио бих га и на Баштинчеву посљедњу колумну, у којој он поручује министрима, а зашто не и Премијеру, да ће имати третман као и папирне марамице. Искористи и одбаци.

Рекао бих му да буде добар са својим министрима, јер сваки министар је потенцијални Премијер.

Напоменуо бих га, такође, да у оквиру хардвера СНСД има незадовољних колико хоћеш, који очекују да имају неке користи од Власти. А на њему је, као Премијеру, да их пригледа и припази, колико је у његовој моћи.

Што се тиче софтвера унутар Владе, нека то препусти Предсједнику Републике Српске, он ће се тиме позабавити.

Напоменуо бих му да брижљиво брани лик и дјело Предсједника Додика и ако је могуће да Љепојевићу додјели неки орден, иде јануар и празници, за најпродаванију књигу на сајмовима истих у Загребу и Београду. Мало је плакета за једно такво ремек дјело.

Скренуо бих му пажњу на кооперативност СДС не само на нивоу БиХ, већ и у Прњавору, Добоју, а почели су се домунђавати и на Сокоцу. Па ако се ови из ДНС или Социјалиста нешто узјогуне, да зна да има конструктивну „опозицију“.

Да буде безобразан према новинарима Алтернативне телевизије, јер то су и заслужили.

Да пажљиво проучи (не)активности српског премијера Цветковића и да извуче поуке.

Подсјетио бих га да не заборави одакле потиче, и да становници Челинца имају велика очекивања од њега. Кузмановић је оправдао њихова очекивања, а од њега се очекује још више.

На крају бих га посавјетовао да, иако ће имати много обавеза, не батали и постдипломске студије. За шта му служе толики савјетници?

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog