Petar Popara Crni

Српска посла

Да се Срби више воле подијелити него 'љеба најести најбоље осликава то што је далеко од остварења вијековна национална мисао водиља "Само Слога Србина Спасава".


А кад Срби покушавају да се сложе? Само када је невоља већа од скупа свих индивидуалних его-трипова појединаца који чине тај скуп.

Вјерујем да је тако настао и Фронтал. Негдје у некој кафани причали су млади људи да у РС не постоји интернет-заједница усмјерена ка побољшању стања у којем живимо или барем констатовање одређених тенденција које су деструктивне по једно дрштво. Сјајна идеја! Направе портал, па још ћирилични. Млади, паметни Срби. Звучи немогуће у данашња времена.

И није могуће!

Јер, када се добије прва битка, неко помисли да је најзаслужнији за тај успјех и хоће ловорике, медаље, статус. Па из тог разлога нам је блиска постратна прошлост пуна носилаца медаља. Интересантно је то да је највиших одликовања више подијељено поједицнима из елитних кругова у постратном периоду, него онда када је херојство било мјериво. Вјероватно из разлога што хероји садашњице воде „битније“ битке од оних што су пообољевали по рововима и због запослења у фирми са централом у Сарајеву и не помињу да су изгубили дио тијела или душе на неком фронту?

Те и друге неправде неолиберализма на нашим просторима су направиле простор за нови фронт. За мене је то био лијек за оно што најмасовније напада мозак. Нема потребе да вам објашњавам шта је то. Неки дан сам у коментару написао своје мишљење о ситуацији у којој неко уништава идеју за коју огромна већина сматра да је нешто добро што живи и долази из Републике Српске. Покушај уништавања из било којих побуда нечега што мој ентитет представља у позитивном свјетлу је као и пренос или гашење неке нове надлежности. Поздравио бих потез да је Фронтал изродио нови портал са идентичном мисијом. То би био успјех вриједан одликовања.

Овако, у прилици када очекујемо резултат без аутогола, неком падне на памет да је то његова заслуга. Е па није!

Прије него што буде касно, вратите ФРОНТАЛ корисницима. Вратите ФРОТНАЛ нама.

Не занима ме ко је извршио утицај да се редакција подијели. Ако је неко кренуо својим путем, аферим. Нека иде, али нека надлежности љепше Српске остави тамо гдје сам ја поставио бројчаник. Тамо гдје је Ања закувала са Божом. Тамо гдје смо оставили море коментара који осликавају дух једног времена.

Фронтал и није имао уређивачку политику. Уређивали смо га ми.

Ко год да буде уредник, опет мора да буде по старом, а редизајнирајте га кад и колико год хоћете.

Фронтал је већ двије године моја земља.

<object width="610" height="350" data="http://www.youtube.com/v/aqWna3gMHTM" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/aqWna3gMHTM" /></object></p>

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog