Srđan Puhalo

Стижу нам супер хероји

Соња Караџић се враћа у политику, тј. постала је чланица Општинског одбора СДС-а Пале. Са својим породичним педигреом, сви јој предвиђају свијетлу партијску и политичку будућност.


 

Питам се да ли је Соња Караџић тајно оружје (Елиптон) којим ће СДС растурити прво Калинића, а потом и СНСД или је то само посљедњи члан фантастичне четворке из 90-их: Умићевић, Стевандић и Кличковић, који би ову партију требали вратити на стари пут успјеха и славе.

Једва чекам да видим ово четворо поново у акцији спашавања Срба од мрских нам злочинаца.

Истовремено нам је стигло и писмо од Супермена, тј. Милорада Додика, у коме он упозорава и критикује судије, тужиоце и полицију због неефикасне борбе против криминала и корупције. Пошто ово није задатак достојан једног Супермена, спрема се група Несаломивих да становнике Републике Српске заштите од васколиког зла.

Остаје отворено питање да ли је Предсједник Додик одлучио да је вријеме да из ”партијског и дивљег” пређемо у тржишни капитализам. Наравно, у том тренутку се прихвата и легализује фактичко стање, а заштита приватне својине постаје императив.

Значи ко је јамио јамио, а сада све по закону.

Ако је ово моје предвиђање тачно, слиједи нам прање биографија домаћих тајкуна, формирање фондација за помоћ свему и свачему и постављање професионалаца на чело сопствених фирми.

Овакав потез био би дочекан са одобравањем од грађана, а смањио би тензије унутар владајуће коалиције од које многи очекују корист, а пара је све мање и мање.

И док чекамо нове супер хероје да се изненада појаве и ријеше ствар, међу нама дјелују митски борци. То су нинџе јонина (господара) Крсте Јандрића.

НДС нинџе не видите, не чујете, не знате за кога раде и за кога ће радити, али су смртоносно ефикасни, нарочито за Чавићеву Демократску партију.

Тако вам је то када живите у земљи у којој су неки већ били у Дизниленду, а неки га тек обећавају...

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog