Petar Popara Crni

Бројач за аутопут Бања Лука - Градишка

Када сам 12. фебруара предложио Фронталу да стави бројач, жеља ми је била да се уз ресурсе које нам пружају нове технологије, стави до знања функционерима да је њихова јавно изговорена ријеч додатно добила на тежини, а тиме и Српска добила на демократизацији друштва.


Јер, могућности које пружа интернет и његово масовније кориштење је за сада једино што примјећујем да би могло повући напријед овај народ. Прије или касније ће и највећи опоненти на овим просторима (углавном политичари) постати свјесни тог ресурса и његовог ефекта на најшире масе. Довољни су докази у корист ове тврдње вриједност корпорација којима је ово дјелатност, али и поједини државни системи.

Игнорисати интернет, а бавити се јавним послом или политиком, у што скоријој будућности значиће сигурну пропаст.

Иако сам у приједлогу навео да је идеја да се одбројава до краја јуна (јер сам то сматрао џентлменским), уредништво Фронтала је поставило 15. јуни. Након нешто мало више од 4 мјесеца одбројавања, аутопут нисмо добили (осим у оном петоминутно-километарском облику), али смо добили два иста бројчаника.

Шта би то могло да значи?

С једне стране, добро би било када би се снаге које указују на проблеме и предлажу рјешења омасовиле, али не простом диобом (што је најјача веза Срба са амебама). С друге опет, мислим, када видим како се сада од једног обичног бројчаника праве приче, да сам се добро заје.о када сам дао џаба ову идеју. Јер на овим просторима једино брже од стандарда се урушавају добре идеје. А није их било пуно.

И шта нам је сада остало?

Да коментаришемо како је Миле „испалио“ или да идемо даље са бројчаницима?

Ако је већ добра идеја, требало би ићи до краја.

Сигуран сам да је предсједник, Милорад Додик, информацију о завршетку пута у јуну ове, а не сљедеће године добио од тадашњег, а Бога ми и садашњег министра саобраћаја, Недељка Чубриловића. У континутитету тих изјава, министар Чубриловић је, некако с прољећа, најавио да ће се прва дионица ауто-пута отворити до краја априла. Речено – учињено.

Мислио сам да ће Фронтал након те изјаве ставити бројач са фотографијом министра Чубриловића да откуцава до првог маја, али није.

Занима ме да ли ће Фротнал ставити такав бројач сада, када је јасно да је Додика на овај бројач „навукао“ Чубриловић, а актуелни министар приликом гостовања у Дневнику АТВ-а прошлог мјесеца изјавио да аутопут неће бити отворен у јуну (без извињења Додику), али да ће сигурно сви радови бити окончани у јулу и да ће свечано отварање бити првог или другог августа.

Све док се критикују потези само највиших званичника, а запоствљају они „мало нижи“ који се неријетко и крију иза леђа неприкосновених ауторитета, једину корист имају баш они. То је тајна успјеха бирократије на нашим просторима.

У овом случају, нити смо ми добили аутопут, нити је Додик испунио обећање. А министар? Ником ништа.

Е па зато, министре изволите на бројач, јер хоћу АУТОПУТ у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ!!!

(Сваки дан ћу до Илиндана у коментарима на овом блогу уписати дан мање. ЈОШ 47 ДАНА)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog