Srđan Puhalo

Тако ће говорити матичар?

Културно-умјетничка манифестација, колективно вјенчање под називом "Свадба за памћење 2011" први пут ће се ове године 3. септембра догодити у Бањалуци.


Драги младенци,

Част ми је и задовољство да вас поздравим у своје име и у име Републике Српске и да вам пожелим много среће и здравља у вашем заједничком животу. Наравно ви се питате одкуд Ја у улози матичара, а не Суљкановић или Влајки? Они су заузети кићењем сватова, а ја сам главни за протокол.

У оваквим приликама обично се цитира Душко Радовић, али није вријеме за патетику и универзалне поруке и доскочице, када се Република Српска суочава са 6854 нападом на свој интегритет, идентитет и све остало.

На почетку желим да вам кажем да је најважније да се увијек држите слова Породичног закона Републике Српске, а никако његовог духа. То је основни предуслов да у вашој породици не дође до различитих интерпретација породичних улога, права и обавеза. Држање слова овог закона, а не његовог духа, ће свакако спријечити нежељени пренос надлежности из вашег домаћинствa и шире.

Ја на брак гледам као на коалицију пуну емоција, и без много разума. Због тога би било веома корисно да се направи и предбрачни уговор, у којем ће се све јасно и прецизно дефинисати. Ми смо тако дефинисали наш однос са СДС-ом.

Ваш породични живот је налик на аутопут, који много кошта, а никада неће бити потпуно завршен. Имајте на уму да сваки аутопут има и по неку Маховљанску петљу, која може да вас одведе до воћњака пуних сочних, делишес или јонатан јабука или у ћорсокак ка Добоју. Доведе ли вас тај аутопут живота до воћњака не једите те јабуке, само их уберите и ставите у гајбицу. Оне су моје и за извоз.

Не дозволите да вам се у живот мијешају страни фактори (пунац, пуница, свекар, свекрва, свастика, дјевер, ОХР и друга многобројна родбина). Родитеље ваших партнера примите у госте, саслушајте и узмите новац ако вам га дају и ништа више. Са њима ступајте у коалиције само када то вама одговара, а када су против вас назовите их издајницима и страним плаћеницима.

Ваш сексуални живот ће бити много бољи и интересантнији ако се придржавате принципа ротације. Није у реду да је неко увијек горе, а неко увијек доњи. Као што Шпирић каже „једноличност убија љубав и пожуду.“

Када осјетите да сте запостављени или да вам заједнчки живот прелази у рутину, освјежите га помињањем референдума. На једном сви остали проблеми ће бити мање важни, а брак ће поново бити у центру пажње.

За три, четири или девет мјесеци доћи ће и дјеца, која знају често бити веома злочеста и склона несташлуцима. Поштујте их и волите, јер никад се не зна када ће вам затребати за натполовичну већину. Не дозволите да због тога што су сада мала, буду изложена мајоризацији, као Хрвати у Федерацији БиХ. Поштујте њихова права и пустите их да гледају ТВ канале које они желе и разумију.

И шта рећи на крају?

Желим вам да ваша љубав и брак буду вјечни као Република Српска!

Будите толерантни као грађани Републике Српске према нама на власти!!

Волите се и пазите, као што ми волимо и пазимо Нови Репортер и Фокус!!!

А сада музика...

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog