Petar Popara Crni

Курс на АТВ-у: Како и зашто направити фотомонтажу са Додиковим ликом

Одавно смо прихватили као нешто нормално да се најниже људске карактеристике експлоатишу на малим екранима у циљу повећања гледаности. Тако смо се нагледали директних преноса псовања, опијања, оргијања, или изношења најпрљавијег веша када неког ухвати тренутак истине. Наравно, све због пара.


Међутим, Република Српска као релативно мало тржиште је углавном „увозила“ програм тог типа, односно није још ништа продукцијски урађено код нас. А и ово што се уради сведе се на „тезгу“ неке београдске екипе која изгуби битку на тамошњем тржишту. Тако је настало неколико пројеката које не вриједи ни помињати (један се ових дана репризира на РТРС-у).

Према незваничним информацијама Алтернативна телевизија, одлучила је обогатити забавни програм те је „увезла“ екипу „Курсаџија“ која ће УСКОРО „забављати“ народ своји „духовитим“ репликама, псовкама, бајатим вицевима.

Пошто је АТВ ипак најпрепознатљивија по информативном програму, продуценти новог забавног садржаја су се досјетили да већинском српском гледалишту привуче пажњу кампањом са фотомонтажама на којима су приказани великани српске историје са ликом предсједника РС, Милорада Додика.

Ови плакати ће бити и дио сценографије Курсаџија у Бањалуци.

Имајући у виду да су се на овим просторима не тако давно емитовале висококвалитетне оригиналне хумористичке емисије домаће продукције, оставићемо гледаоцима да одлуче да ли ће овај забавни „пројекат“ са увозном радном снагом бити успјешан.

А шта ми то гледамо највише говори да је број емитованих сати забавног програма увијек већи од категорија научни, образовни и програм за дјецу и омладину (табела). О играном програму (читај серијама) да и не говорим.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog