Srđan Puhalo

Спашавање човјека Васића

Поштовани човјече (пошто се грозите ријечи грађанин) Васићу,


Урадио бих нешто, без Ваше сагласности, с надом да се нећете љутити, јер то је дужност и обавеза сваког човјека и грађанина наше вјечне и најљепше Републике Српске. Ја бих полицији пријавио извршног секретара СНСД Рајка Васића за злостављање човјека Рајка Васића. То се обично пријављује Центру за социјални рад, али Ви сте за то престари.

Прво да Вам објасним зашто сам се одлучио за тај корак.

Ја полазим од претпоставке да се човјек рађа као добар, мада неке психолошке теорије то оспоравају, а да га друштво касније претвори у добрицу (не Ћосића) или злоћу. Ако то важи за све људе нема разлога да не важи и код Вас.

Тешко је повјеровати да се неко рађа као хомофоб, расиста, националиста и социјалдемократа. То се постаје и то тешким и дуготрајним злостављањем.

Због тага мислим да сте Ви жртва таквог злостављања од стране извршног секретара СНСД Рајка Васића.

Извршни секретар СНСД Рајко Васић је човјек који вјерно служи својој партији. Његов задатак је да одржава партијску дисциплину и да партију учини функционалном на хоризонталном и вертикалном нивоу. Он интересе човјека подређује интересима партије. Он нема времена да се бави појединачним судбинама, осим када је ријеч о кадровској политици партије. Он је попут оних менаџера са Вол стрита који води рачуна о 150 000 радника (чланова партије), а не људи. Нема ту мјеста за емоције и фине манире, Шеф само резултат пика. Он је дио тима и задужен је за „крљање“. У фудбалском жаргону то значи да „лопта може проћи, али фудбалер никако“. Он ради свој посао и ужива у томе, и тиме се може објаснити његово понашање, говор и писање.

А гдје сте Ви ту човјече Васићу?

Ви сте у наручја извршног секретара СНСД Рајка Васића и ја желим да Вас истргнем из те страшне симбиозе и учиним Вас слободним. То није само Ваша привилегија то је право сваког човјека.

Вјерујем да ће након што се ослободите тог страшног стиска, услиједити ресоцијализација. У Вашим годинама то зна бити дуг и мукотрпан процес, али вјерујте исплати се. Спознаћете један други свијет пун дугиних боја, а не само СНСД црвене, и да постоји живот и мимо ваше куће. Изгубићете жељу да људе који не мисле као Ви омаловажавате, вријеђате и понижавате. Схватићете да се може написати колумна без коришћења ружних ријечи и псовања. Осмјех ће вам се вратити на лице, а онда и на фотографије у дневнин новинама. Завољећете мале градске ауте и Алтернативну телевизију. Објавићете књигу поезије за дјецу, која ће бити награђена. Прошетаћете Башчаршијом без гађења.

То ће бити велики корак за Вас, а и за нас?!!!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog