Srđan Puhalo

Пројективне технике у служби политике

Након изјаве Рајка Васића паде ми на памет да би било добро урадити истраживање у којем би било корисно провјерити да ли оптимизам и песимизам домаћих политичара зависи од тога да ли су на власти или опозицији или је то њихова црта личности. У оквиру експеримента понудили смо им једну фотографију и замолили да нам испричају шта то виде на фотографији. Ево њихових одговора.


 

Петар Ђокић: Ја на овој слици не видим ни борце ни инвалиде, али ћу искористити прилику да нагласим да ће Социјалистичка партија све да учини да побољша статус ових популацијa.

Марко Павић: Ја мислим да иза свакога, па и ових шетача, стоји неко ко жели да дестабилизује Републику Српску и њезину привреду. Не желим да их именујем, али је свима јасно о коме је ријеч. Нисам сигуран који је ово град, могуће је да је и Добој, али ја тамо не идем из принципа. Знате ја нисам оптимиста, ја сам мало параноичан.

Рајко Васић: Знате ја сам вам непоправљиви оптимиста од када смо на власти и све некако видим ружичасто, осим Алтернативне телевизије која је потпуно зелена. Морам да напоменем да ако вам је све ружичасто, то не значи да сам педер. Ја овако замишљам Бања Луку 2018. године. На улицама нема много свијета, јер беру јабуке у нашем воћњаку, а ако је нерадни дан онда су отишли у Залужане да гледају трке формуле 1. На основу тога што на одјећи људи доминира црвана боја и што улица скреће у лијево, јасно је да смо ми најача партија у Републици Српској и да смо једини представници аутентичне љевице. Тамни облаци које видимо су далеко, негдје изнад Европске уније.

Младен Иванић: Тамни облаци се надвијају над Бања Луком. Микро и макро економски показатељи нам говоре да се сигурно спрема олуја. Мени се чини да је СНСД још увијек на власти, јер су улице некако сиве. Људи на улици су међусобно удаљени, свако гледа своја посла, као и ми у опозицији. Чудим се да у овој улици нема дрвећа, а ми из ПДП тако волимо зеленило и шуму. Нисам песимиста, али све је тако депресивно.

Младен Босић: Прво што ми у “очи упада” је то да на улицама нема много људи, али нисам сигуран због чега је то тако? Да ли су сви испред “малих екрана” и гледају како ја на састанку у Брчком предајем “непристојну понуду” за формирање Савјета министара или је ово митинг СДС, ПДП и Радикалне странке у Бања Луци пред локалне изборе прошле године. Сасвим је јасно да је ово град у Републици Српској јер смо ми заједно са СНСД-ом гарант њезиног опстанка, али пошто људи не носе кесе у рукама, можемо закључити да је економска ситуација веома тешка, а куповна моћ грађана слаба и ту се слажемо са ПДП-ом.

Емил Влајки: Ја сам управо дошао са Косова и мало ми је необично што на улици нема барикада. Ови људи на слици су Срби. Околне зграде ми стварају тјескобу, јер су се пријетећи надвиле над њима и желе да их згроме. Ово је класичан примјер архитектуре Новог свјетског поредка.

Крсто Јандрић: Ја видим двоје дјевојке које шетају, једног човјека са бијелим панталонама и шеширом. Видим да је ову фотографију направио Горан Терзић и то је то. Ја сам знате веома прагматичан.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog