Petar Popara Crni

Половна роба

У продавницама у Српској се у 2010. продало 4,4 пута више половне робе у односу на 2006. годину.


Према подацима Републичког завода за статистику РС у 2010. години само у продавницама у Српској је прометовано половне робе у вриједности од 2.900.000 КМ, а само у новембру 696.000 КМ што је више него комлетан промет половном робом у 2006. години.

Статиска ме поразила и потврдила оно шта сам тражио.

Примјетио сам у центру града да се све више отварају секнд-хенд продавнице. Тако сам недавно разговарао са супругом, и она ме додатно разочарала информацијом да много њених колегиница купује дјеци одјевне предмете у „специјализованим“ продавницама. На моје питање што не купују себи, а не дјеци - одговори ми да то чине у неком Алексу, Азелу и не знам гдје још и да је она тамо купила пар мајица за 5-10КМ.

Можда ово све нема везе са табелама горе. Можда би неко ове табеле протумачио другачије од мене, па рекао како подаци нису консолидовани и да не знам да их читам. Да сам нестручан. Да...Али,сигуран сам да ће се „страни улагачи“ у РС у виду Меркатора, Делте, Боске, Певеца (заборавих, он је кукурикнуо) заинтересовати за сличне анализе.

У години повећања цијена и смањења плата (ко већ ради), народ се мора сналазити.

Недавно сам у куповини видио како на истој полици стоји Нес кафа од 250 грама са једном цијеном, и паковање од 300 грама са истакнутом информацијом на амбалажи 20% ГРАТИС, са другом, нормално ВИШОМ цијеном. Реаговао сам. Звао шефа, објаснио да то није ОК. И! Сутра у истом шопинг центру на истој полици Нес кафа се продавала по истој цијени. Овој вишој.

P.S.

Нећу рећи у којем је ово шопинг центру било. Имамо на стотине "стручњака" који примају плату из буџета да се ово не дешава.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog