Petar Popara Crni

Половна роба

У продавницама у Српској се у 2010. продало 4,4 пута више половне робе у односу на 2006. годину.


Према подацима Републичког завода за статистику РС у 2010. години само у продавницама у Српској је прометовано половне робе у вриједности од 2.900.000 КМ, а само у новембру 696.000 КМ што је више него комлетан промет половном робом у 2006. години.

Статиска ме поразила и потврдила оно шта сам тражио.

Примјетио сам у центру града да се све више отварају секнд-хенд продавнице. Тако сам недавно разговарао са супругом, и она ме додатно разочарала информацијом да много њених колегиница купује дјеци одјевне предмете у „специјализованим“ продавницама. На моје питање што не купују себи, а не дјеци - одговори ми да то чине у неком Алексу, Азелу и не знам гдје још и да је она тамо купила пар мајица за 5-10КМ.

Можда ово све нема везе са табелама горе. Можда би неко ове табеле протумачио другачије од мене, па рекао како подаци нису консолидовани и да не знам да их читам. Да сам нестручан. Да...Али,сигуран сам да ће се „страни улагачи“ у РС у виду Меркатора, Делте, Боске, Певеца (заборавих, он је кукурикнуо) заинтересовати за сличне анализе.

У години повећања цијена и смањења плата (ко већ ради), народ се мора сналазити.

Недавно сам у куповини видио како на истој полици стоји Нес кафа од 250 грама са једном цијеном, и паковање од 300 грама са истакнутом информацијом на амбалажи 20% ГРАТИС, са другом, нормално ВИШОМ цијеном. Реаговао сам. Звао шефа, објаснио да то није ОК. И! Сутра у истом шопинг центру на истој полици Нес кафа се продавала по истој цијени. Овој вишој.

P.S.

Нећу рећи у којем је ово шопинг центру било. Имамо на стотине "стручњака" који примају плату из буџета да се ово не дешава.

Komentari
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog