Srđan Puhalo

Чуда у Чатрњи Горњој

Водитељица: Вођени гласинама да се у Горњој Чатрњи, у посљедњих годину дана дешавају чудне ствари, наша новинарска екипа је дошла на лице мјеста да истражи шта је посриједи. Са нама је Предсједник мјесне заједнице, који ће нам дати више информација. Молим Вас реците нам о чему се ради?


Предсједник мјесне зајeднице Чатрња: На почетку желим да поздравим све гледаоце Ваше телевизије и да вам се захвалим што сте нас посјетили. Истина је да се у Горњој Чатрњи дешавају чудне ствари, ево навешћу вам неколико тих чуда:

Чудо број 1: Од када је аутопут отворен код нас више нема пијаница. Чак је престао да пије и Перо звани Олвејс. Тако га зовемо је је увијек био спреман да пије, а имао је и велику моћ упијања разних врсти алкохолних пића. Након отварања аутопута, само пије сокове без мјехурића.

Чудо број 2: Друго чудо се десило на изборима 2012. године гдје је Наша странка освојила највише гласова у нашој мјесној заједници. Никоме није јасно како се то десило, ни СДС-у ни СНСД-у, али то је потврдила и Централна изборна комисија.

Чудо број 3: Након овог изборног резултата у основној школи је „проплакала“ слика Предсједника Републике Српске Милорада Додика. На почетку смо мислили да је то дјечија шала, слику смо склонили у зборницу, али је она и даље наставила да „плаче“. Прво смо звали ове из СНСД али они нису имали логично објашњење, касније је долазио и Министар Касиповић и ови из Просвјетно педагошког завода Републике Српске, али ништа нису могли да нам кажу. Показало се да ако тим сузама „пошкропите“ лоше ђаке, они преко ноћи постаји најбољи ученици и полиглоте.

Водитељица: Хвала вам на овако исцрпним извјештају, мислим да је ово више него довољно. Поштовани гледаоче покушаћемо да видимо, да ли људи из Горње Чатрње имају неко логично објешњење за све ово што им се дешва? Поразговараћемо са, локалним свештеником попом Миланом, господином Пером Олвејсом и директором основне школе.

Поп Милан: Чујете тешко је рећи шта се дешава у Горњој Чатрњи. Нису они ништа ни бољи ни лошији од парохијана из Доње Чатрње, али нешто их је снашло, не знам шта? Ја сам провео све што је до мене, али џаба. Мислим да је грешка направљена када смо прије годину дана отварали овај аутопут требали смо га јавно освештати, а не да га отвара онај Тадић. Част њима, али када Митрополит Качавенда нешто освешта, нема бриге. Па да није освештао Административни центар у Бања Луци ко зна шта би све поодпадало, а не само по неки прозор. Знате како се каже „Бог на небу, аутопут на земљи“.

Перо Олвејс: Ма шта има ту да се прича сестро драга, било је то тачно прије годину дана. Ми се заракијали ја, Бумбо, Жути и Миро. Око поноћи кренем ја кући и прилазим испод надвожњака, а оно чујем познати глас. Наћулим уво, не могу да вјерујем. Као да чујем глас начелника Крагуља који ми говори „Сокићи су закон. Сокићи су закон“. Ја кажем „Жуја је закон“, а оно опет „Сокићи су закон. Сокићи су закон“. Окренем се нигдје никога. Рекох тада себи Перо нема више алкохола, ако тако глас начелника каже нема даље, и од тада само пијем сокове. Желио бих да нагласим да је домаћа зова на разблаживање закон.

Директор основне школе: Ја мислим да се ово могло очекивати, јер ово није обичан аутопут. Ово је најскупљи аутопут у региону. Наравно сви смо изненађени што је слика Предсједника Додика проплакала, али не можемо да се сложимо да ли је то до среће или од туге. Шта год да је у питању истина је да се страни језици брже уче ако се умијете тим сузама, а квантну механику нашим ученицима сада предајемо у седмом разреду. На крају бих поручио свима који желе да нам уплаканог Предсједника отуђе, да не покушавају јер ће их стићи освета одликаша из Чатрње Горње.

Водитељица: Поштовани гледаоци тешко је рећи шта све стоји иза ових мистериозних догађања, али то ћемо препустити нашој Академији наука. Ипак, требамо да се подсјетимо ријечи које је предсједник Додик изговорио на отварању овог гига, мега, турбо аутопута. Он је тада рекао, и по ко зна који пут био у праву, „Ово је пројекат који је важан за читаву Републику Српску и он ће не само комуникацијски, него и ЦИВИЛИЗАЦИЈСКИ промијенити овај простор".

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog