Srđan Puhalo

FAQ* за Премијера

У емисији „Један на један“, која је емитована 06.12.2011. године у 21 час на Алтернативној телевизији, премијер Александар Џомбић је у 38 минути емисије обећао водитељу Марину Маринковићу да ће му лично дати мистериозни уговор о продаји робне куће Боска. Заврши се емисија, премијер оде у нове радне побједе и заборави на обећање.


Данас је 16. децембар а уговор још увијек нико није видио.

Можемо се запитати шта је разлог заборавности нашег Премијера?

Разлог 1. Премијер Џомбић има само краткорочно памћење (као златна рибица) и одмах је заборавио дато обећање. Али, ако га поново напоменемо неће бити проблема.

Разлог 2. Премијер Џомбић је у емсији био потпуно неурачуњив, што је вјешто злоупотребио водитељ и изнудио обећање. Пошто је обећење  дато у афекту (има папир од надлежене институције),  као такво није  ни обавезујуће (такође има папир од надлежене институције).

Разлог 3. Премијер Џомбић је уговор „затурио“ негдје у канцеларији (пошто му је баш велика) и никако да га пронађе. Чим се чистачица врати са боловања видјеће са њом да ли зна гдје је уговор.

Разлог 4. Уговор је код Кустурице који пише сценарио за нови филм „Underground 2“ и чим га он врати прослиједиће га Алтернативној телевизији.

Разлог 5. Приликом потписивања уговора, бачена је страшна клетва да ће онај који обзнани уговор медијима или невладином сектору, бити оперисан на бањалучкој хирургији, а након тога ће отићи Ценићки на кућну његу.

Разлог 6. Уговор је код Рајка Васића који ради редактуру, лектуру и стилизацију текста. Пошто Васић има много обавеза и хобија ко зна када ће то завршити.

Разлог 7. Премијер је послао уговор по куриру, који је мистериозно нестао на путу од зграде владе до зграде Алтернативне телевизије. Пошто је у питању сила нечастива, министар Чађо је одустао од истраге, али су Комарица и Григорије обаћали стручну помоћ.

Пазлог 8. Премијера је блам да тражи уговор од Шефа, а још му је већи блам да то призна на телевизији.

Разлог 9. Након емисије Премијера је назвао Шеф и реко му „Хало, да ли си ██████ █████ ██  и ███████ " (ово је морало бити цензурисано због тога што моје колумне читају и малољетници). Што је више него довољан разлог да уговор никад не угледа свјетлост дана.

Нама само преостаје да се питамо и запиткујемо.

 

* FAQ- Frequently asked questions (често постављена питања)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog