Srđan Puhalo

Секс и град

Ја сам стара, о како мрзим ову ријеч, Бањалучанка. Рођена у том граду, у њему се школовала и запослила и изградила своју каријеру. Бања Лука је мој живот и сигурна магична лука из које ријетко испловљавам на пучину.


Када одем у Рибник, Мркоњић или Котор Варош схватим да је мој родни град метропола. Волим да шетам градом и посматрам како расте и развија се. Понекад нешто и „бацим на папир“ и објавим у локалним новинама. Уствари, ја сам хроничарка овога града.

Ових дана сам примијетила велики број празних локала на којима је писало „Издаје се“. Боже, у праву је друг Рајко Васић када говори о издајицама у овом граду? То је још једна смицалица опозиције. Пред локалне изборе они затварају локале, отпиштају раднике и раднице и тако вјештачки стварају економску кризу и незапосленост. Богу хвала, Господска улица је још увијек недирнута.

Морам нагласити да сам чланица МДС (млади социјалдемократи) и градског одбора СНСД, али не због социјалдемократије, већ због господина Звјерке, негових плавих очију и због тога што су они трендсетери.

Не знате шта су трендсетери?! То су особе које креирају трендове у друштву.

У посљедњих неколико година моја партија је лансирала неколико веома важних трендова у земљи. Први смо почели јавно пријетити новинарима, псовати, добили смо СНСД црвену боју, учинили смо референдум и сецесију ИН. Наравно, за то је највише заслужан господин Звјерка.

Али ја и моје младе другарице смо одлучиле да дамо свој допринос пред предстојеће локалне изборе.

Учинићемо да РТРС постане шик и секси. Већ планирамо партије по цијелој РС, слично фешн журкама. Идеја је била да Цеца буде промотерка ове акције, али је још увијек у кућном притвору. Замијениће је зечица Сораја.

Тешка економска ситуација није разлог да останемо без стила, јер стил је све. Све већи број секенд хенд продавница, постаће оазе стила наших грађана. Научићемо их да изразе свој персоналити за 20 КМ.

Са Министарством здравља планирамо кампању „Нема хране по старе дане“ и тако смањимо број гојазних људи старијих од 55 година. Овом превентивном акцијом смањиће се број пензионера генерално али и и број дијабетичара, али и оних са кардиоваскуларних обољењима и хипертензијом.

Боемију ћемо вратити на велика врата. Ако већ нема посла, кафане требају да буду пуне. Пуне кафане подразумијевају и развој усмене књижевности, што значи и враћању традицији. Можда то неће бити десетерац као код Филипа Вишњића, али свакако ће бити у функцији заштите нашег идентитета.

Можда је вријеме да уклонимо оне металне контејнерe са улица, тако су демоде, а убацимо оне фенси еколошке. Када сам то предложила партијским колегама рекоше ми да би онда могло доћи до социјалних немира. Ја баш не резумијем повезаност контејнера и социјалног мира, али сам била прегласана и то је (социјал) демократија.

Овако креирана друштвена клима учиниће опозицију пасе. Они никада нису знали да политику учине гламурозном. Увијек су били банални и досадни (незапосленост, одлазак младих људи, криминал и корупција) , већ су и контрадикторни. Одакле нам оволики аутомобили на тротоарима, ако немамо новца? Откуд оволике цијене станова, ако млади одлазе? Ако је толики криминал, зашто се не појави Бетмен да то рашчисти?

Мислим да је вријеме да политика постане пинк, мада ови у градском одбору преферирају црну јер се лакше одржава и много је кориснија за изборни резултат. Видјећемо...

Ово је наша игра за љепшу и секси Српску.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog