Srđan Puhalo

Завјера из Давоса

На маргинама самита у Давосу одржава се састанак и кује нова урота против Срба и православља. Да чујемо о чему се ради...


Масон: Господо, Срби поново стају на ноге. То је недопустиво! Њихов идентитет и њихови ставови су недодирљиви.

Илуминат: Ако се сложе, о Боже, и размноже постаће опаснији од Кинеза. Да ли сте свјесни шта су урадили прошле недјеље? Три финала, два злата и једно сребро.

Сорош: Али шта да радимо? Како да поколебамо њихов идентитет? Снимили смо „Миротворца“, „Иза непријатељских линија“, „ У земљи крви и меда“ и ништа. Њихов морал расте и даље нам пркосе и вјерују да су у праву.

Јевреј: Паметан је то народ, рекао сам да их не подцјењујете. Они имају режисера Кустурицу, филмске критичаре Дукића из Савез логораша РС и Митровића из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС. Против нас је и „ренесансна“ личност Рајко Васић и Пантелија Ћургуз са борцима. Додамо ли томе подршку РТРС-а и Курира јасно вам је колико је ситуација озбиљна.

Папа: Пробали смо и са петом колоном али ништа. „Турнеја“ им се није нешто свидјела, Сергеј Трифуновић је проваљен у Сарајеву, „Параду“ нико не гледа у Републици Српској, Курсаџије су популарније од Шербеџије. Имајте на уму и то да ће они покушати да узврате истом мјером, чујем да хоће да снимају филм са Малковичем.

Илуминат: Знао сам да Малковичу не смијемо вјеровати, још од филма „Опасне везе“. Већ тада се добро сналазио са интригама. Ако буде потребно, ликвидираћемо га, али само ако све друго пропадне.

Јевреј: Чујем да спремају и екранизацију „Прсти лудих очију“, што не смијемо допустити. Молим вас да се контактира Станић и његова продуцентска кућа у Дубици и по сваку цијену откупе права за ту књигу. Спријечили смо да та књига добије НИН-ову награду, спријечићемо и њену екранизацију.

Илуминат: За Васића смо се договорили, али морамо донијети одлуку да ли Анђелина треба да иде на премијеру филма у Београд или не?

Сорош: Никако, она нема тамо шта да тражи. Филм је попљуван од стране Нове српске политичке мисли, а на њу се „ложе“ само другосрбијанци. Знам ја добро Србе, они воле кртину, а Анђелина је превише кошчата за њихов укус.

Масон: У реду нека сама одлучи, вријеме је да почнемо размишљати о новом пројекту. Морамо допријети до српских срца, а онда ћемо им лакше испрати мозгове.

Илуминат: Пара понестаје. Саудијци не желе више да финансирају филмове, покушаће са новом тактиком, купују дио по дио Републике Српске. Колико чујем мјеркају неку земљу и хотеле по Козари.

Сорош: Мислим да је вријеме да размишљамо о серији, никако о филмовима. Најмање 15 епизода. Нешто између Досијеа икс и Рањеног орла.

Масон: Могли би екранизовати скривање Радована Караџића. Има ту акције, рекетирања, православља и биоенергије, романсе, бола и патње. Воле Срби мелодраму и увијек су на страни прогоњених и слабих. Да би избјегли сваку сумњу треба свакако ангажовати Шотру и Босиљчића, а Бошњаке искључиво приказивати као екстремисте. Онда, након 9 епизоде крећемо са нашим сублиминалним порукама и испирањем мозга кроз флеш бекове. Ако то не успије онда ћемо морати ангажовати наше тајно оружје....

Папа: А које је то оружје?

Илуминат: Адријана Лима.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog