Srđan Puhalo

Звијезда можеш бити Ти?

Поштовани тужиоче Врањеш,


Добио сам Вашу обавијест и морам Вам признати да сам веома разочаран Вашом површношћу и незаинтересованошћу. Очекивао сам мало више труда и залагања да се образложи одлука због које нећете наредити спровођење истраге поводом моје пријаве према премијеру Републике Српске Александру Џомбићу за злоупотребу службеног положаја или овлаштења.

Али, шта је Вас брига што сам ја разочаран, је л` тако?

Ви тврдите да сте увидом у приложену документацију, коју вам је доставила Влада Републике Српске, све јасно о пројекту „Гласа Српске“ под насловом „Истраживање ставова јавности о стању у друштву и повјерењу у институције власти Републике Српске“. Па кад је тако, молим Вас да ме удостојите одговора, и по могућности материјално подкријепите, на сљедећа питања:

  • Ко је провео „Истраживање ставова јавности о стању у друштву и повјерењу у институције власти Републике Српске“?
  • Када је спроведено наведено „Истраживање ставова јавности о стању у друштву и повјерењу у институције власти Републике Српске“
  • На којој територији је спроведено поменуто „Истраживање ставова јавности о стању у друштву и повјерењу у институције власти Републике Српске“
  • Колики је узорак коришћен у „Истраживању ставова јавности о стању у друштву и повјерењу у институције власти Републике Српске“
  • Како је изгледао упитник у „Истраживању ставова јавности о стању у друштву и повјерењу у институције власти Републике Српске“
  • Колико је коштало лекторисање коначног извјештаја, његов превод на енглески језик или друге свјетске језике и коричење?
  • Гдје се могу погледати резултати „Истраживања ставова јавности о стању у друштву и повјерењу у институције власти Републике Српске“?
  • Да ли сте се распитивали о цијенама једног таквог истраживања код нас или у региону?
  • Ко је и када радио евалуацију тог пројекта?

Ове податке ћете добити веома лако у оквиру извјештаја који је „Глас Српске“ морао доставити Влади Републике Српске на крају пројекта.

Такође, желим да вам скренем пажњу да није проблем у пројекту као таквом и одлуци владе да подржи тај пројекат. Проблем је у томе што тај пројекат не може да кошта толико.

Једноставно речено ово истраживање може да кошта максимално 81 900, 00 КМ, а никако 210 000,00 КМ. Осим ако нису у питању паре грађана Републике Српске.

Влада која то дозволи је неморална и криминална, али како Ви написасте, нисте поп да се бавите моралом, већ тужилац који барата чињеницама.

Желим да вам нагласим да сам од почетка овога „циркуса“ знао да Влада Републике Српске и Премијер не могу да сносе одговорност због закључака које се доносе на сједницама владе, али то нимало не мијења ствар. Неко је добро зарадио на овом пројекту (најмање 120 000,00 КМ), понизио моју професију и оштетио буџет Републике Српске.

И на крају био бих Вам неизмјерно захвалан да ме не третирате као будалу, већ одговорите на ова веома једноставна питања. Стојим Вам на располагању и суботом и недељом.

Срдачан поздрав,

Срђан Пухало

П.С.

Ако ви нећете да се овим бавите и постанете звијезда тужилаштва, слободно реците, да идем одмах код „несаломивих“ у Специјалнио тужилаштво :) :) :)

 

Прилог: Одговор Тужилаштва


Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog