Srđan Puhalo

Предизборна стратегија и тактика СНСД пред локалне изборе- смјернице

Поштовани чланови, активисти и симпатизери СНСД,


Пред нама се налазе нови избори. Желим да их дочекте потпуно спремни. Пред вама се налазе упуте које сваки ваш активиста треба да прочита и да их се стриктно придржава. Само тако ћете побиједити на предстојећим изборима. Прочитајте их пажљиво и увијек имајте крај себе. Срећно до побједе.

Милорад Додик - Спремити што већи репертоар изборних обећања, псовки, пријетњи али и проширити музички репертоар. Такође, треба размислити о неколико пригодних кореографија и тако обогатити предизбоне наступе. Све градске одборе обавјестити да предсједник од Конгреса у Зворнику преферира лакшу храну (рибу, пилетину и поврће), да не форсирају масну и јаку храну (свињетина, јагњетина и сл.)

Александар Џомбић - Урадити инвентуру пројеката шта се може отворити у мају и јуну, а за септембар спремити пар гламурозних инвестиција и закопавање камена темељаца. Било би добро да пет дана пред изборе извуче мач из камена и тако пошаље поруку да смо много јаки.

Актив жена СНСД - Гендер компонента у нашој партији је веома важна, неко мора чувати дјецу и правити ручак док су мужеви и дјеца баве политиком.

Млади социјалдемократи - Задужену су за кампању од врата до врата. Интровертне и депресивне чланове треба пребацити на лијепљење плаката, јер нису погодни за ширење оптимизма. Стајлинг омладинаца мора бити такав да се могу јасно разликовати од Јеховиних свједока (не превише испеглани) и оних који траже помоћ за лијечење својих ближњих (не превише уцвиљени).

Рајко Васић - Наставити да пише блогове и забавља васколику српску, хрватски и бошњачку јавност. Нека слободно „пусти машти на вољу“ што горе пише то боље за партију.

Славко Митровић - Мора се указати нашим присталицама на митингу у Бања Луци. Кружи прича међу члановима да је митска личност тј. да не постоји.

Срђан Мазалица - Он је прошао све могуће курсеве и за њега нема зиме. Само да се исправи када хода и биће одличан.

Никола Шпирић - Заједно са Мајкићком да прошета од Марин Двора до Економског факултета и тамо изјаве како су Срби и СПЦ угрожени у том граду. Ако не знају пјешке да оду до тамо или их је страх нека се ангажује Синиша Додик као водич и телохранитељ.

РТРС - У „Пресингу“ што више потенцирати рат у Босни и Херцеговини и тако стварати утисак да ја данас добро, само нека не пуца. Вања Фуртула ће од маја до октобра угостити првих 12 чланова најужег руковоства СНСД, а ако остане мјеста гостоваће Кустурица и руски амбасадор Боцан-Харченко. У септембру у емисији „Некад било“ приказати пробијање сњежних сметова на Чемерну из фебруара ове године. ОБАВЕЗНО: У 21 час емитовање спотова (понедјењак, сриједа и петак) "За љепшу Српску" и (утаорк и четвртак) "Сви смо ми Република Српска".

Фокус - Њима се ништа не мора говорити, они све сами раде.

Нови Репортер - Добили су паре за Суд и тужилаштво БиХ, па нека се иживљавају на њима колико хоће.

Независне новине - Они су непоткупљиви и независни и нека нам је Бог на помоћи ако отворе неку нашу аферу или шта већ.

Глас Српске - Исто као „Независне новине“. Морају обавезно урадити интервју са Кличковићем и Шаровићем, јер нико тако лијепо не зна да прича о Додику, као они.

БН телевизија - Тренутно броје новац који су добили од Владе РС (400 000,00 КМ ретроактивно) и вјероватно неће примјетити да је почела предизборна кампања.

Алтернативна телевизија - Игнорисати их као и обично, мада ћемо и њима „канути“ неке паре.

Федерална телевизија - Пустити их да причају колико хоће и шта хоће и само гледати како нам расте рејтинг. Након избора тужити их обавезно, сигурно добијамо.

СДС - Критиковати само када се мора, дозвољена груба игра али клизећи стартови не смију бити груби тј с двије ноге.

ДНС – Према њима бити неумољив у Приједору, а у осталим општинама имати обзира према њима.

ПДП - Препустити их Новом Репортеру, нека споје угодно са корисним.

Социјалистичка партија - Бити обзиран према њима, ко зна за шта нам могу затребати (добар коалициони потенцијал) .

СДА - Спомињати их најмање три пута дневно, не може да штети али може бити корисно.

СДП БиХ - Спомињати их обавезно кад код неко од опозиције спомене незапосленост.

Реиса Церића, Зукорлића и вехабије - Спомињати их у пакету у случају спомињања лоше економске ситуације.

Атентат - Ако немате никакав смислен одговор на постављено питање узвикните „а, атентат“

Српска православна црква - Као што Библија каже шест дана кампања од врата до врата и по медијима, а седми дан ће Црква проповједати социјалдемократију. Значи, синхронизовати активности.

Патријарх Иринеј - Договорена посјета Бијељини око 20. септембра, у тандему са Владиком Качавендом, ово ће дотући СДС.

Борис Тадић - Он воли да дође у Добој и треба му изаћу у сусрет.

Цеца - Букирати је за завршни митинг у Бања Луци. Цијену Шеф договара јер је рекао да можда може и нека компензација.

Звјезде Гранда - капарисати их још у мају да их опозиција не може ангажовати. Користити по потреби у локалним срединама.

Шири даље!!!

Ако прекинете овај ланац среће у наредних пет покољења нико се у твојој породици неће запослити у Влади Републике Српске, а она је вјечна.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog