Srđan Puhalo

Вијести из Несвјести

19 и 30 часова - Добро вече драги гледаоци гледате Дневник.


19 и 31 часова - Предсједник Додик се поново састао са водећим интелектуалцима у РС, гдје су разговарали о прослави 50.-годишњице Републике Српске. Након састанка Предсједник Додик је изјавио „Нама треабају интелектуалци са визијом, чије су очи уперене у свијетлу будућност“. Један од интелектуалаца је на то додао „Овој земљи  је потребан оптимизам, а то је ријеч латинског поријекла, што значи најбољеЈош је Аристотел....“  - Цјелокупну изјаву интелектуалца у дужини од 45 минута можете да чујете у специјалној емисији „Док га школско звоно не прекине

19 и 35 часова - У селу Припиздина пронашли смо пензионера који је у потпуности задовољан новом прерасподјелом пензија. Након јавно израженог задовољства због добијања пензије и сусрета са Радом Ракуљем, пензионер је добио статус заштићеног свједока и Пантелија Ћургуз га је одвео у напознатом правцу, на сигурну локацију, да би спријечио освету „шачице“ незадовољних пензионера и бораца.

19 и 40 часова - Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се са челницима шест највећих политичких партија у БиХ, гдје су се договорили да расподијеле оно мало војних некретнина које су преостале. О тужби оног Јевреја и Рома нису расправљали, јер је свима у Босни и Херцеговини јасно да је боље да су Јевреји и Роми дискриминисани, него Срби, Хрвати и Бошњаци. Божо Љубић, предсјдник ХДЗ 1990 је изјавио „Хрвати су навикли да бирају и да буду бирани, а Роми нису избирљиви“. Предсједник Додик је потапшао Љубића по леђима и искрено се насмијао.

19 и 45 часова - Колоне Бањалучана предвођени  Младим социјалдемократама кренули су пјешке из Залужана и са Туњица према центру града. Чује се и пјесма дјевојачка  „Ја сам Цица са Туњица, нема грешке волим ићи пјешке“, док мушкарци настављају „Залужани моје мјесто мило, никада ми ниси даље било“. Због поскупљења градског саобраћаја ови пјешачки маратони постају све популарнији. Министар здравља и социјалне заштите Ранко Шкрбић апеловао је да шетаче да не једу чипс и друге грицкалице, јер тако анулирају све оно што доноси шетња. Град планира да на пола пола пута (код Темпа) постави и теретану на отвореном.

19 и 50 часова - Премијер РС Александар Џомбић подржао је иницијативу „Удружења правника из Српца“ да се судови из Бања Луке пребаце у Србац, ако цијене бензина наставе да дивљају.

19 и 52 часа - Предсједник Додик изјавио је да ће народ одлучивати хоће ли у НАТО савез или не, али се смије кладити да ће одоговор бити позитиван.

19 и 55 часова - Власник „Фејсбука“ Марк Цукербег се састао са Игором Радојичићем, током његове турнеје по западним земљама  и  замолио га да чланови СНСД мало спорије отварају налоге на овој мрежи, јер је постојећи капацитет сервера недовољан. Обећао је да ће се проблем ријешити у најкраћем могућем року. Цукерберг је изјавио: „Нисам вјеровао Гејтсу, када је говорио о снази СНСД, али сада ми је много тога јасније. Желим да упознам Додика, он је мој идол.“

20 и 05 часова - НАСА је објавила да су се на Сунцу десиле двије експлозије и да ових дана можемо да очекујемо проблеме са телекомуникацијама. Ево и првих реакција: Рајко Васић је изјавио:„Гдје год има екплозија, ту су и вехабије“. Петар Ђокић је констатовао да овакви природни феномени свакако утичу и на узнемиреност бораца и пензионера, а не само на телекомуникације, и да вјероватно разлог незадовољства. Пантелија Ћургуз је рекао: „Примјетио сам да ми ротационо свејтло  нешто слабије ради, мислио сам да је нешто озбиљно, али видите све је у раду“.

20 и 10 часова - А сада је вријеме за спорт. Бразил је побиједио БиХ 2:1, а наш Предсједник Додик је добио, по ко зна који пут,  опкладу од Златка Лагумџије. Браво Бразил, браво Додик.

20 и 15 часова - Вријеме ће бити тмурно и тешко и ако сте нервозни или напети сједите у кући и пијте много воде. Са таквим расположењем немате шта да тражите на улици, јер се на улици ништа не може постићи.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog