Dragan Čavić

Otvoreno pismo mandataru za sastav vlade RS

Poštovana gospođo Cvijanović,

srdačno Vam se zahvaljujem na pozivu da učestvujem u konsultacijama u vezi sa novim sastavom Vlade Republike Srpske.

Kada je Predsjednik Republike Srpske, nakon ostavke Vlade Republike Srpske, u skladu sa Ustavom donosio odluku o imenovanju mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske, nije smatrao da je potrebno da prije donošenja odluke obavi konsultacije sa svim parlamentarnim strankama u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Budući da nismo konsultovani u toj fazi donošenja odluke, svako naše dalje učešće u razgovorima oko formiranja nove Vlade Republike Srpske ne bi imalo smisla.

Takođe, poznato Vam je da Demokratska partija i mi, njeni izabrani narodni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, smatramo da je politika vladajuće parlamentarne većine velikim dijelom za nas neprihvatljiva, i zbog toga često iz vrha SNSD-a čujemo političke kvalifikacije na naš račun koje su neodmjerene, a ponekad i uvredljive.

Sve to nas objektivno sprečava da prihvatimo Vaš poziv za učešće u konsultacijama, jer mi ne pripadamo skupštinskoj većini, pa bi takav razgovor bio samo manifestacija ispunjavanja demokratske forme, što bi bilo nepotrebno trošenje Vašeg vremena u periodu kada ste preokupirani izvršavanjem Ustavnih i zakonskih obaveza u pripremi za sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se odlučivati o izboru nove Vlade Republike Srpske.

S poštovanjem,
Dragan Čavić
Predsjednik DP

Komentari
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete